Opgegroeid in een ondernemersgezin kent Victor als geen ander het reilen en zeilen binnen ondernemingen. Met ruim 8 jaar ervaring als overnameadviseur is hij per juli 2021 in dienst getreden bij JM Corporate Finance. Victor heeft een Master Finance aan Tilburg University behaald en is na een Master Business Valuation aan TIAS Business School in 2017 als Register Valuator ingeschreven bij het NIRV. Door het combineren van een sterke theoretische basis met een praktische insteek is Victor in staat om ondernemers op een nuchtere en verhelderende manier bij te staan, met oog voor het optimale resultaat.

 

 “Belangrijke vragen uit het overnameproces verdienen hierbij een goede uitleg en oprecht antwoord. Vanaf het eerste gesprek tot aan de handtekening bij de notaris.”

 

“Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin onder de rook van Rotterdam. Van jongs af aan heb ik ervaren welke ondernemersvraagstukken er aan de keukentafel worden besproken. Van dagelijkse praktijk tot langere termijn strategie. Een combinatie van mensen en cijfers, ideeën en acties. Niet altijd gemakkelijk, wel leuk en uitdagend. En dat plezier en die uitdaging is precies datgene wat ik ervaar in mijn werk als overnameadviseur.

Na het afronden van mijn studie en een stage in het fusie- en overnamevak was mijn keuze voor dit vakgebied eenvoudig. Bijzonder vind ik de parallellen tussen een overnametraject en een wielerkoers. Een lange intensieve rit, waarbij een goede voorbereiding telt om op het juiste moment te kunnen pieken. Zelf stap ik wekelijks met vrienden op de racefiets voor een ronde ‘groot Breda’, om in de zomer de Ventoux of Alpe d’Huez aan te vallen. Sporten is voor mij de ideale manier om de kop fris te houden. De energie die het kost krijg je dubbel en dwars terug.

In de afgelopen jaren heb ik veel ondernemers en bedrijven mogen bijstaan bij vraagstukken  omtrent overname. In mijn rol als manager ben ik het aanspreekpunt voor mijn opdrachtgever en coördineer ik het gehele overnametraject. Ik hecht er waarde aan om proactief de lijnen uit te zetten en met oog voor de relatie met andere betrokken partijen (de wederpartij en adviseurs en bijvoorbeeld de accountant, fiscalist of financierende bank) en de belangen en transactiedoelstellingen van mijn opdrachtgever te bewaken en optimaliseren.

Een aan- of verkoop van een bedrijf is een complex en tijdrovend proces. Een ingrijpende beslissing. Ik heb keer op keer ervaren dat ondernemers met name behoefte hebben aan direct contact, overzicht in het proces en op de hoogte zijn van de acties die wij als adviseur nemen. Belangrijke vragen uit het overnameproces verdienen hierbij een goede uitleg en oprecht antwoord. Wat is mijn bedrijf waard? Zijn mijn transactiedoelstellingen realistisch? Wie zijn de mogelijke kopers? Hoe wordt het aan- of verkoopproces opgezet? Welke stappen dienen wanneer genomen te worden? Ik help graag met heldere antwoorden op deze vragen. Vanaf het eerste gesprek tot aan de handtekening bij de notaris.”

Collega's van Victor

Bas van Wijngaarden
Online marketing specialist
Bekijk profiel
Nick van der Zande
Corporate finance adviseur
Bekijk profiel
Mark Smeekens
Boekhouder/ Adviseur
Bekijk profiel

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld