Het is heel goed mogelijk dat u in een acute liquiditeitscrisis belandt als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus. Gedurende deze moeilijke tijd komt er veel op u als ondernemer af en hierbij is het van groot belang om orde op zaken te houden. Een goed inzicht in de liquiditeitspositie van de onderneming op zowel de korte als middellange termijn is van groot belang.

Cashflow verhogen

Om een liquiditeitscrisis af te wenden is het belangrijk om meer inkomsten te genereren, inkomsten naar voren te halen en/of uitgaven te verminderen of uit te stellen. Het is cruciaal om op de korte termijn de cashflow te verhogen, wat bereikt kan worden door meer cash te genereren middels bijvoorbeeld een uitverkoop. Daarnaast is het ook mogelijk om geld te besparen door af te slanken, te desinvesteren of werktijdverkorting aan te vragen. Bovendien kan de cashflow verhoogd worden door het werkkapitaal van de onderneming te optimaliseren door te focussen op het debiteuren- en crediteurenbeheer, de voorraadpositie, de mogelijke bezuinigingen en de verkoop van bepaalde activa. 

Liquiditeitscrisis afwenden

Mocht u vragen hebben of heeft u hulp nodig bij het afwenden van een liquiditeitscrisis, neem dan contact op met JM Corporate Finance. De adviseurs van JM Corporate Finance hebben reeds jarenlange ervaring met het verbeteren van de liquiditeitspositie evenals het optimaliseren van het werkkapitaal van een onderneming.

JM Corporate Finance B.V.

Jan van Wijngaarden, partner

jvw@jmpartners.nl

06 - 53 229 496

Bart Koreman, senior adviseur

bk@jmpartners.nl

06 - 55 718 515

www.jmpartners.nl

info@jmpartners.nl

Terug naar overzicht

Op deze pagina vindt u alle door JM Partners geplaatste nieuwsberichten, artikelen en publicaties. Blijf hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Stel direct een vraag

Vraag het aan:

Jan van Wijngaarden

Partner

Nieuws? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!