Van de 50+ ondernemer wordt verwacht dat hij goed nadenkt over zijn pensioen en vooral ook de weg ernaar toe. Niets blijkt minder waar. Vaak heeft de 50+ ondernemer een te positief beeld van de waarde van zijn onderneming en wanneer de verkoopbeslissing eenmaal genomen is, kan het verkoopproces hem veelal niet snel genoeg gaan. Omdat het bedrijf vaak als het “kindje” van de onderneming wordt gezien, kan een bedrijfsoverdracht veel emoties met zich meebrengen, zeker wanneer de waarde lager is dan verwacht.

Het is belangrijk deze ondernemers te overtuigen van het belang van een realistische waardebepaling en een tijdige voorbereiding. Een goed voorbereide bedrijfsoverdracht omvat vele facetten waarvoor specialistische kennis noodzakelijk is. Uit onderzoek blijkt dat een 50+ ondernemer niet altijd goed weet waar of met welke adviseur hij moet beginnen. Hier geldt een eenvoudig principe; kies een deskundige partij die het gehele traject kan coördineren en begeleiden en die tevens een aantoonbare track-record heeft.

Ruim één op de drie ondernemers is 50 jaar of ouder; een slimme 50+ ondernemer zal dus nu kiezen wat hij (op termijn) wilt en zal zich desgewenst opmaken voor een gedegen voorbereide bedrijfsoverdracht! JM Corporate Finance B.V. staat u graag bij met marktconform en specialistisch advies tijdens het volledige traject, van de waardering tot aan de onderhandelingen bij een verkoop.

Terug naar overzicht

Op deze pagina vindt u alle door JM Partners geplaatste nieuwsberichten, artikelen en publicaties. Blijf hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Stel direct een vraag

Vraag het aan:

Jan van Wijngaarden

Partner

Nieuws? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!