Het is tijd voor mijn volgende blog. Het onderwerp "duurzaamheid" speelt de laatste jaren een belangrijke rol in ieders leven. Zo ook in dat van het bedrijfsleven en daardoor heb ik er op zakelijk vlak regelmatig mee te maken.

Duurzaamheid: hot or not?

Duurzaamheid is al geruime tijd een veelbesproken thema dat hoog op de politieke agenda staat. Ongeacht (of dankzij?) de politieke discussies over de invulling hiervan ontkomen we er allemaal niet aan dat ‘duurzaamheid’ van invloed is op onze eigen levensstijl.

Duurzaamheid en bedrijfsleven

Ook het bedrijfsleven krijgt steeds meer te maken met dit thema. Regelmatig wordt aan ons gevraagd wat voor invloed “duurzaamheid” heeft op de waarde van een onderneming. En hoe kan eventueel verbetering worden aangebracht en nieuwe regelgeving worden nageleefd? Momenteel zijn twee studenten van de Avans Hogeschool in Breda bezig zich hier verder in te verdiepen. Tijdens hun afstudeerstage bij JM Corporate Finance buigen zij zich over het vraagstuk “toepasbaarheid van duurzaamheid in de M&A-praktijk voor het MKB”.

Mijn mening?

Persoonlijk vind ik het erg interessant hoe men meer en meer bezig is met dit thema. Als gezonde criticaster stel ik mijzelf wel eens de vraag: Is men met duurzaamheid bezig voor het persoonlijke imago of zijn het bewuste bedrijfseconomische keuzes?

Waarschijnlijk is het een combinatie van beiden. En misschien maar goed ook. Zo kunnen we de planeet dan toch telkens weer een beetje beter achterlaten voor toekomstige generaties!

Terug naar overzicht

Op deze pagina vindt u alle door JM Partners geplaatste nieuwsberichten, artikelen en publicaties. Blijf hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Stel direct een vraag

Vraag het aan:

Jan van Wijngaarden

Partner

Nieuws? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!