Een bedrijfsoverdracht binnen de familie is vaak een erg delicate aangelegenheid. Er dient met meerdere partijen rekening gehouden te worden; de verkoper, de bedrijfsopvolger en eventuele andere familieleden. Hierbij geldt uiteraard dat de bedrijfsoverdracht voor alle partijen op de meest gunstigste en transparante wijze dient plaats te vinden. Fiscale optimalisatie en continuïteit zijn hierbij de sleutelwoorden.
Structuur en financiering bedrijfsoverdracht

Er zijn diverse mogelijkheden bij de vorm en financiering van de bedrijfsoverdracht. JM Corporate Finance zal voor u onderzoeken welke vorm het beste bij u en uw familie past. Belangrijkste uitgangspunt hierbij is wat de verkoper nog aan middelen nodig denkt te hebben voor de toekomst (pensioen), wat de bedrijfsopvolger aan lasten en aflossingen kan dragen en wat eventuele overige familieleden verwachten. Hiertussen dient de juiste balans gevonden te worden. Dit is met name van belang omdat bedrijfsoverdracht binnen de familie veelal gepaard gaat met emoties.

Communicatie binnen de familie

Vaak blijkt de communicatie binnen de familie over de bedrijfsoverdracht, met name over de zakelijke aspecten, moeizaam te verlopen. Hierdoor is het van groot belang om al in een vroeg stadium uit te spreken wat een ieder van de overname verwacht. Alles dient in het werk gesteld te worden om onrust binnen de familie te voorkomen. JM Corporate Finance helpt u door tijdens de gesprekken de leiding te nemen en belangrijke gerichte vragen te stellen. Hiermee wordt een basis gelegd voor de verdere stappen binnen het bedrijfsoverdrachtproces.

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen met een bedrijfsoverdracht?

Mocht u meer informatie wensen over een bedrijfsoverdracht binnen de familie, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via deze website, via info@jmpartners.nl of via telefoonnummer 076-8870001.

Bel mij terug

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie?
Vul uw gegevens in en wij bellen u z.s.m. terug.

Telefoonnummer achterlaten
Stel direct een vraag

Vraag het aan:

Jan van Wijngaarden

Partner

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over onze dienstverlening? Neem contact met ons op of bekijk de lijst met veelgestelde vragen (FAQ).

Bekijk de FAQ