Bij de waardering van aandelen moeten verschillende aspecten in acht genomen worden. Zo is het vraag en aanbod in de markt van belang, maar hangen ook de prestaties van de onderneming nauw samen met de waardering van de aandelen. JM Corporate Finance houdt met veel verschillende elementen rekening, om zo tot een realistische waardering te komen.

Hoe werkt de waardering van aandelen

Om de waarde van een aandeel te kunnen bepalen, moet allereerst naar de onderneming gekeken worden. Hierbij komen verschillende, belangrijke elementen aan bod:

  • de unique selling points (USP’s);
  • het vermogen, de winst en andere geldstromen;
  • het personeel en het management;
  • het klantenbestand.

Door rekening te houden met deze onderdelen kan er een realistische prognose gesteld worden. Wij presenteren dit aan u in een gedetailleerde, maar overzichtelijke rapportage. 

De huidige markt

Niet alleen de onderneming moet goed onderzocht worden, maar ook de huidige marktsituatie en “vraag en aanbod” zijn van belang. De huidige koersen of een eventuele schaarste op de markt spelen een grote rol in de waardebepaling. Door deze diverse zaken in detail te beoordelen, kan een marktconforme waardering van de aandelen worden gegeven.

Een second opinion voor de waardering van uw aandelen?

Wanneer u twijfelt aan een eerdere waardering van een externe partij, is het begrijpelijk dat u deze wilt laten toetsen. JM Corporate Finance kan u een second opinion bieden. Met een kritische en frisse blik zullen onze specialisten het rapport opnieuw bekijken en met een onafhankelijk advies komen. Wij denken graag oplossingsgericht met u mee. 

Meer informatie over de waardering van aandelen

Wilt u een realistische inschatting van de waarde van uw aandelen? Onze adviseurs helpen u hier graag bij. U kunt contact met ons opnemen via de website, via info@jmpartners.nl of via telefoonnummer 076-8870001.

Bel mij terug

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie?
Vul uw gegevens in en wij bellen u z.s.m. terug.

Telefoonnummer achterlaten
Stel direct een vraag

Vraag het aan:

Jan van Wijngaarden

Partner

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over onze dienstverlening? Neem contact met ons op of bekijk de lijst met veelgestelde vragen (FAQ).

Bekijk de FAQ