Overnames en fusies komen tegenwoordig steeds vaker voor bij zowel kleine bedrijven als grote bedrijven in Amsterdam en omgeving. U wilt als koper van een onderneming natuurlijk zeker weten of alle informatie juist en kloppend is. Om dit te onderzoeken kunnen de specialisten van JM Partners u helpen met het uitvoeren van een due diligence onderzoek, ofwel het boekenonderzoek. Hierdoor komt u niet voor verrassingen te staan en heeft u de juiste informatie om de onderhandelingen in te gaan.

Download het Due Diligence handboek
Due diligence onderzoek, waarom?

Een due diligence onderzoek kan op verschillende gebieden uitgevoerd worden en geeft u inzage in de juistheid van alle verzamelde gegevens. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Financieel (de financiële positie van een bedrijf)
  • Commercieel (strategie, producten, afnemers en marges)
  • Fiscaal (huidige en toekomstige financiële situatie)
  • Juridisch (operationele contracten, wet- en regelgeving)
  • Milieu (productieproces, afval)

Deze en alle andere vormen van due diligence worden hier uitgebreid behandeld.

Tijdens een due diligence onderzoek wordt relevante informatie, verstrekt door de verkopende partij, door de adviseurs van de kopende partij geverifieerd. Het analyseren van dergelijke informatie heeft tot doel de bedrijfsrisico’s van de over te nemen onderneming voor de koper in beeld te brengen en eventuele koopprijsverlagende aandachtspunten te identificeren. Tevens worden eventuele waardeverhogende aspecten geïdentificeerd en waar mogelijk gekwantificeerd.Meer Informatie over Due diligence?

Wenst u meer informatie over het laten uitvoeren van een Due diligence onderzoek voor een onderneming in Amsterdam en omgeving, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen via het e-mailadres info@jmpartners.nl of via het telefoonnummer 076 – 887 00 01. Wij staan u graag te woord.

Daarnaast kunt u hier ons boekje over Due Diligence in de praktijk geheel kostenloos downloaden!

WTC-Amsterdam, C - 11
Strawinskylaan 1143
1077 XX Amsterdam

Stel direct een vraag

Vraag het aan:

Jan van Wijngaarden

Partner

Bel mij terug

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie?
Vul uw gegevens in en wij bellen u z.s.m. terug.

Telefoonnummer achterlaten