Bij de overname van een bedrijf neemt u automatisch ook het personeel over. Een uitgangspunt hierbij is dat u niks mag veranderen aan de rechten en plichten van de medewerkers. Daarnaast moeten de bestaande personeelsdossiers gecontroleerd worden en moeten er meldingen gedaan worden bij de belastingdienst over de overname van het personeel. De specialisten van JM Corporate Finance lichten deze stappen graag toe.

Controle personeelszaken

Bij een bedrijfsovername is het van essentieel belang om op goede voet met het personeel verder te kunnen gaan. Het is niet alleen wenselijk om een prettige relatie met het personeel te verkrijgen, maar ook een volledige en correcte administratie m.b.t. het personeel is noodzakelijk voor een goede bedrijfsovername. JM Corporate Finance kan u hierbij helpen. Wij geven (in overleg met een arbeidsrecht advocaat) tips inzake:

  • de personeelsdossiers;
  • de arbeidscontracten;
  • de pensioenregelingen;
  • de collectieve arbeidsovereenkomst (cao).

Deze gegevens moeten gecontroleerd en mogelijk gewijzigd worden. JM Corporate Finance zorgt er (in samenwerking met een arbeidsrechtadvocaat) voor dat de administratie up-to-date is en voldoet aan alle wet- en regelgeving.

Verzet tegen de overname door het personeel

Bij een bedrijfsovername is het personeel echter niet verplicht om mee te gaan. Wanneer zij niet met de nieuwe eigenaar verder willen, moeten zij hiervoor een schriftelijke verklaring indienen. Hieruit moet niet alleen blijken welke bezwaren zij hebben, maar moeten zij ook expliciet aangeven dat zij ervoor kiezen het contract te beëindigen. Om te voorkomen dat hier onduidelijkheden of meningsverschillen over ontstaan, helpt JM Corporate Finance u graag op weg.

Voorbereiding van de overname van een bedrijf met personeel

De specialisten van JM Corporate Finance zien het als een uitdaging u zo goed mogelijk te begeleiden bij complexe personeelsvraagstukken, uiteraard altijd in samenwerking met een arbeidsrechtadvocaat. Zo bent u goed voorbereid op een bedrijfsovername en komt u niet voor verrassingen te staan.

Vragen over een bedrijfsovername of het personeel? Wij staan u graag te woord via telefoonnummer 076-8870001.  Ook kunt u ons per mail of via de website bereiken.

Bel mij terug

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie?
Vul uw gegevens in en wij bellen u z.s.m. terug.

Telefoonnummer achterlaten
Stel direct een vraag

Vraag het aan:

Jan van Wijngaarden

Partner

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over onze dienstverlening? Neem contact met ons op of bekijk de lijst met veelgestelde vragen (FAQ).

Bekijk de FAQ