Bedrijfsovername familiebedrijf

Een van de meest voorkomende en vanzelfsprekende opvolgscenario’s is een bedrijfsovername binnen de familie. Tegelijkertijd is het overnemen van een familiebedrijf een gevoelig en vaak moeizaam proces. Met name de communicatie over financiële zaken die bij een bedrijfsovername komen kijken, verloopt vaak wat stroef. Het is dan ook van groot belang dat in een vroeg stadium van het proces over de zakelijke aspecten binnen het familiebedrijf wordt gesproken.

  • JM Corporate Finance: Gewoon helder, met visie.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Oriënterende fase overname familiebedrijf

In de eerste fase vinden de oriënterende gesprekken plaats. JM Corporate Finance zal deze gesprekken leiden, zodat duidelijk wordt welke de verwachtingen bij een ieder met betrekking tot de overname van het familiebedrijf zijn. Met name dient gekeken te worden naar de rol van eventuele familieleden buiten de opvolger van het familiebedrijf. Onenigheden worden voorkomen wanneer eerlijk en duidelijk wordt aangegeven wat de wensen en mogelijkheden zijn. Hierbij speelt de waardebepaling van de onderneming ook een belangrijke rol. Een objectieve waardebepaling geeft aan of een reëel overnamebedrag wordt gevraagd.

Verkoopfase overname familiebedrijf

Het is ook van belang om de juiste overnamestructuur te kiezen, waarbij voor alle partijen de fiscale impact zo veel mogelijk beperkt wordt. JM Corporate Finance houdt bij haar advisering rekening met de belangen van alle partijen. Een belangrijk punt bij de daadwerkelijke bedrijfsovername is de financiële toekomst van het verkopende familielid, maar zeker ook de financiële impact voor de opvolger en de eventuele overige familieleden. Vervolgens dient goed gekeken te worden naar de financiering van de bedrijfsoverdracht. Het aantal mogelijkheden hiervoor is groot en met name fiscaal/juridisch dient de bedrijfsovername goed geregeld te zijn. JM Corporate Finance staat voor een vlekkeloze afwikkeling van de beoogde overdracht binnen de familie.

Wilt u meer informatie over de overname van een familiebedrijf?

Mocht u meer informatie wensen over een overname van een familiebedrijf, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via deze website, via info@jmpartners.nl of via telefoonnummer 076-8870001.

Vragen? Neem contact op!

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart Koreman

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld