012622jmpartners 20241

ICT

Door de snel opvolgende (technologische) ontwikkelingen is de ICT sector sinds jaar en dag het toneel van overnames.

JM Corporate Finance heeft ruime ervaring en expertise opgebouwd in de ICT sector.

De ICT sector omvat bedrijven actief in:

 • hardware (computers, printers, beeldschermen, processoren, chips, enz.);
 • software (ontwikkeling van besturingssystemen en –programma’s); en
 • dienstverlening (gericht op het in gebruik nemen van hardware en/of software en ondersteuning bij operationeel gebruik).

Als gevolg van de algemene en sector brede digitalisering van de economie en samenleving heeft de ICT-branche zich in relatief korte tijd tot een onmisbare factor in de (Nederlandse) economie ontwikkeld. In de relatief jonge maar groeiende sector zijn grote (internationale) partijen, MKB-bedrijven en ZZP’ers actief die een breed scala aan ICT-diensten aanbieden. De grote vraag naar ICT-diensten en de concurrentie tussen ICT-dienstverleners zorgt ervoor dat het aantrekken en behouden van kwalitatief personeel voor veel ICT-bedrijven een grote uitdaging is.

Ondanks dat de coronacrisis voor een tijdelijke dip in ICT-consultancy en tot het uitstellen van geplande implementaties van software heeft gezorgd, leert de crisis veel bedrijven dat het op orde hebben van de ICT-huishouding van cruciaal belang is. Mede met het ‘inburgeren’ van thuiswerken zal dit de lange termijn vraag naar ICT-diensten vergroten. Het belang van thema’s zoals privacy, cybersecurity en duurzaamheid nemen hierdoor ook toe. Met de komst van cloud computing, waarbij diensten of software online wordt aangeboden, zijn nieuwe – vaak zeer schaalbare – verdienmodellen ontstaan. Innovatieve bedrijven kunnen hierdoor op korte termijn een relevante (internationale) positie verwerven in de sector. De komende jaren zal de ontwikkeling met name plaatsvinden op het gebied van nieuwe technieken zoals Internet of Things, 5G, AI en big data.

JM Corporate Finance

Door de snel opvolgende (technologische) ontwikkelingen is de sector sinds jaar en dag het toneel van overnames. Dit wordt enerzijds gevoed doordat de ontwikkeling van veelbelovende software doorgaans voortkomt vanuit kleine partijen, die na enkele jaren aansluiting zoeken bij of ‘target’ zijn van een grotere partij. Anderzijds wordt de overnameactiviteit aangejaagd door grotere spelers (vaak met een investeerder aan boord) die op zoek zijn naar schaalvergroting (voor margebehoud) of diversificatie (uitbreiding van diensten).Wellicht kan een overname, een samenwerking met een strategische partij of een (gedeeltelijke) verkoop aan een investeerder ervoor zorgen dat u de kansen voor uw bedrijf versneld realiseert. JM Corporate Finance heeft ruime ervaring en expertise opgebouwd in de ICT sector. Wij onderhouden goede contacten met vele partijen (zowel strategen als investeerders) en hebben kennis van hun groeistrategieën. Wij kunnen u bij al deze belangrijke strategische ondernemersbeslissingen – van A tot Z – begeleiden.

Lees meer over JM Corporate Finance

Wat kan JM Corporate Finance voor u betekenen?

 

 • Het vaststellen en verhogen van de waarde van uw bedrijf;
 • Begeleiding bij de verkoop van uw bedrijf;
 • Begeleiding bij een overdracht binnen uw familie;
 • Het aantrekken van financiering voor uw bedrijf;
 • Het realiseren van een (gedeeltelijke) verkoop aan een investeerder;
 • Het uitvoeren van een due diligence;
 • Second opinion op een bedrijfswaardering;
 • Begeleiding bij een management buy-out, buy-in of medewerkersparticipatie-plan;
 • Het zoeken naar een koper, verkoper, investeerder of strategische fusiepartij.
Bekijk al onze diensten

Bent u actief in de ICT...

en heeft u vragen over onze diensten?

Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.

Jan van Wijngaarden

Partner/Founder

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld