Bedrijfsovername financieren

Bij het financieren van een bedrijfsovername behoeft u niet automatisch aan een lening bij een bank te denken. Er zijn andere mogelijkheden die onderzocht kunnen worden, waaronder financieren via een participatiemaatschappij, een lening van de verkoper of de eigen familie of uit eigen middelen. JM Corporate Finance helpt u graag bij het kiezen van de juiste financieringsvorm voor de bedrijfsovername.

  • JM Corporate Finance: Gewoon helder, met visie.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Financieringsmemorandum

Een gedegen volledig financieringsmemorandum is een “must” voor elke financieringsaanvraag. Zowel kwantitatieve (zoals prognoses) als kwalitatieve (zoals SWOT-analyse) informatie wordt beknopt weergegeven in de rapportages van JM Corporate Finance. Daarnaast zijn wij op de hoogte van de informatiebehoefte van diverse financiers ofwel wij zullen ons tailor-made richten op de belangrijkste “key” informatie. Cashflow prognoses, EBIT(DA) en andere performance indicatoren worden professioneel toegelicht en onderbouwd. Hierdoor kan het financieren van een bedrijfsovername complex lijken, maar met onze begeleiding kiest u voor de beste constructie.

Voorbereiding financiering

Voor welke vorm van financieren u ook kiest, het is van groot belang dat de financieringsaanvraag in een vroeg stadium goed voorbereid wordt. Dit bespoedigt namelijk het overnameproces en wekt vertrouwen bij de eventuele investeerders en/of financiers. Tevens voorkomt het vertragingen en verrassingen in het latere traject. Een goede voorbereiding creëert ruimte om een creatieve financieringsoplossing te vinden teneinde een moeilijke financiering van een bedrijfsovername toch mogelijk te maken. JM Corporate Finance heeft de beschikking over een zeer uitgebreid netwerk, bestaande uit o.a. fondsen, participatiemaatschappijen, banken e.d, waarbij wij direct toegang hebben tot de ter zake deskundige/contactpersoon.

Meer informatie over het financieren van een bedrijfsovername?

Mocht u meer informatie wensen over het financieren van een bedrijfsovername, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via deze website, via info@jmpartners.nl of via telefoonnummer 076-8870001. Wij zijn gevestigd in Breda.

Vragen? Neem contact op!

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart Koreman

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld