Financiering bedrijf overnemen

Het overnemen van een bedrijf gaat bijna altijd gepaard met het zoeken van een passende financiering. JM Corporate Finance kan u hierbij uitstekend van dienst zijn. Wij kunnen de aanvraag van de financiering voor een groot gedeelte uit handen nemen. Tevens kunnen wij ook voor u op zoek gaan naar de juiste vorm van financiering.

  • JM Corporate Finance: Gewoon helder, met visie.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Vormen van financiering

Er zijn diverse mogelijkheden van  financiering voor het overnemen van een bedrijf. U kunt voor de lening op zoek gaan naar een bank, maar u kunt ook een investeerder zoeken die u de financiering wil verstrekken. Het is ook mogelijk om eigen middelen te gebruiken. Deze laatste optie wekt bij eventuele investeerders vertrouwen omdat u als koper hiermee aangeeft vertrouwen te hebben in de toekomst. Tevens loopt u zelf ook een risico bij de financiering van het bedrijf.

Een andere optie is om samen met een participatiemaatschappij de onderneming over te nemen. Een participatiemaatschappij kent veelal financieel weinig beperkingen. Investeringen kunnen plaatsvinden middels overname van een meerder- of minderheidsbelang of verstrekking van leningen. Een passende participatiemaatschappij kan bijdragen aan een (versnelde) groei van de onderneming en eventuele innovatie of internationalisering.

Financiering onderbouwen

Bij het aanvragen van een financiering voor het overnemen van een bedrijf is de onderbouwing van de investeringsplannen van groot belang. JM Corporate Finance stelt hiervoor voor u een financieringsmemorandum op. Hierin staat de belangrijkste informatie over het bedrijf; o.a. wat de activiteiten zijn, wie de belangrijkste klanten/leveranciers zijn, sterke en zwakke punten, kansen en bedreigingen alsmede een uitgebreide prognose van de verwachte resultaten en liquiditeiten. Daarnaast wordt ingegaan op de invulling van de behoefte van financiering bij het overnemen van de onderneming.

JM Corporate Finance kan voor u het gehele financieringstraject ondersteunen. Van het voorbereiden van de aanvraag tot en met de onderhandelingen over de voorwaarden en contracten. Onze specialisten hebben hierin ruime ervaring opgebouwd.

Meer informatie over de financiering bij het overnemen van een bedrijf?

Mocht u meer informatie wensen over de financiering bij het overnemen van een bedrijf, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via deze website, via info@jmpartners.nl of via telefoonnummer 076-8870001.

Vragen? Neem contact op!

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart Koreman

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld