Financiering overname aandelen

Wanneer men spreekt over een overname van aandelen, dan betekent dit dat alle bezittingen en schulden, plichten en rechten en alle aanwezige contracten binnen de onderneming overgaan op de koper. Als koper wilt u natuurlijk precies weten wat er onder de overname valt, zodat u geen verrassingen te wachten staan. JM Corporate Finance adviseert u bij overdracht van aandelen om een Due Diligence (“boekenonderzoek”) te laten uitvoeren. Hierbij worden alle financiële zaken doorgelicht en worden eventuele risico’s in kaart gebracht. Zo weet u precies wat er binnen de onderneming speelt en kunt u eventueel de koopprijs aanpassen tijdens de onderhandelingen.

  • JM Corporate Finance: Gewoon helder, met visie.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Financiering

Wanneer u uw maximale koopprijs heeft bepaald, gaat u zich oriënteren op de financiering van de aandelen. Zorg ervoor dat u een degelijk en verzorgd businessplan heeft waarmee u zich kunt presenteren bij de mogelijke financiers. Ontwikkel een aantal scenario’s (normaal, best case, worst case), waaruit blijkt dat er in de toekomst genoeg middelen aanwezig zijn om het krediet terug te betalen. Het is ook van belang om de consequenties te bezien indien het bedrijf eventueel in de toekomst slechtere resultaten laat zien dan verwacht. In de meeste gevallen zult u externe zekerheden (op uw privéwoning en/of andere (privé) onroerende goederen) dienen aan te bieden.

Gesprekken met de bank

Het is van belang om de gesprekken met de bank goed voorbereid aan te gaan. Vaak wordt dan ook een uitgebreide financieringsaanvraag opgesteld waarin naast kwantitatieve zaken ook kwalitatieve zaken worden samengevat betreffende de onderneming en de ondernemer. Een sterkte/zwakte analyse en een CV van de ondernemer en het managementteam zijn noodzakelijk en vereist. Indien de bank adequaat en volledig en transparant wordt geïnformeerd, zal blijken dat het financieringstraject op korte termijn kan worden afgerond. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Wilt u meer informatie over de financiering bij een aandelenovername?

Mocht u meer informatie wensen over de financiering van een aandelenovername, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via deze website, via info@jmpartners.nl of via telefoonnummer 076-8870001. Wij zijn gevestigd in Breda.

Vragen? Neem contact op!

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart Koreman

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld