Financiering overname bedrijf

Wanneer u nadenkt over de overname van een bedrijf, is het belangrijk dat u zich goed voorbereid op dit vaak complexe traject. Met name de financiering is van groot belang. Wanneer u voor uzelf heeft bepaald naar welke (soort) onderneming uw interesse uitgaat, kunt u zich gaan oriënteren op de mogelijke financiering hiervan.

  • JM Corporate Finance: Gewoon helder, met visie.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Financiering bij de bank

Om de overname van een bedrijf te kunnen financieren, zult u vaak op zoek moeten naar een geldschieter. Gelukkig zijn er diverse constructies te bedenken waarmee u de financiering rond kunt krijgen. U kunt bijvoorbeeld bij de bank een lening aanvragen. Het grote voordeel hiervan is dat u geen aandelen of zeggenschap uit handen hoeft te geven. Wanneer u veel zekerheden kunt bieden en een behoorlijk eigen vermogen kunt inbrengen, is een financiering via de bank het aantrekkelijkst. Hoe lager het risico, hoe lager de rente van de lening. JM Corporate Finance kan voor u een overzichtelijk en compleet financieringsmemorandum opstellen, waarmee u goed beslagen ten ijs komt bij de bank.

Overige mogelijkheden

Voor de financiering van de overname van een bedrijf wordt in veel gevallen een lening aangegaan met de verkoper. Vaak wordt een gespreide betalingsregeling afgesproken. Zorg er in dit geval voor dat u alle afspraken duidelijk vastlegt in een geldleningsovereenkomst. U kunt er tevens voor kiezen om de overname te laten verlopen via aandelen die u gefaseerd overneemt. Een derde mogelijkheid is familie of vrienden vragen om een lening of een formele investeerder zoeken. Naast  de genoemde opties zijn er nog legio andere constructies te bedenken. JM Corporate Finance helpt u graag met het maken van de juiste keuze.

Voor welke vorm van financiering u ook kiest, zorgt u ervoor dat alle afspraken duidelijk op papier komen te staan. JM Corporate Finance kan u hier uitstekend in bijstaan en samen met u op zoek gaan naar de voor u meest gunstige financieringsvorm.

Meer weten over de financiering van een bedrijfsovername?

Mocht u meer informatie wensen over de financiering van een bedrijfsovername, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via deze website, via info@jmpartners.nl of via telefoonnummer 076-8870001. Wij zijn gevestigd in Breda.

Vragen? Neem contact op!

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart Koreman

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld