Fiscaal aspect Management Buy Out

Wanneer u als ondernemer besluit uw bedrijf via een Management Buy Out te verkopen, is dat het begin van een tijdrovend en complex proces. Ook fiscaal gezien komt hier heel wat bij kijken. U kunt niet vroeg genoeg een externe adviseur inschakelen. Deze kan u informeren over de (fiscaal) meest optimale verkoopconstructie en tevens dienen als buffer tussen partijen. Een Management Buy Out kan een gevoelig proces zijn waarbij u en het management, na vaak jarenlang te hebben samengewerkt, ineens als koper en verkoper tegenover elkaar staan. JM Corporate Finance B.V. staat u vanaf het begin van het verkooptraject tot en met de daadwerkelijke overdracht graag bij met haar diensten.

  • JM Corporate Finance: Gewoon helder, met visie.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Structuur Management Buy Out

Men spreekt van een Management Buy Out wanneer de huidige aandeelhouder het bedrijf overdraagt aan het huidige management. In de meeste gevallen richten de MBO’ers persoonlijke houdstermaatschappijen op, die vervolgens samen een koopholding oprichten. Deze koopholding koopt  vervolgens de aandelen. Als voorloper op de totale Management Buy Out kan het management (afhankelijk van de wensen van beide partijen) reeds een meerderheids- of een minderheidsbelang verwerven. JM Corporate Finance B.V. bezit over een jarenlange ervaring en kan u dus uitstekend bijstaan in het maken van de juiste keuzes, ook vanuit fiscaal oogpunt.

Fases Management Buy Out

Allereerst dient u te beslissen op welke manier u het bedrijf wilt overdragen en wat fiscaal gezien de meest verstandige keuze is. Wanneer u voor uzelf duidelijk hebt op welke manier u in de overname staat, kan het Management Buy Out team stappen gaan ondernemen. Er dient uitgezocht te worden of en op welke wijze de overname te financieren is. Daarnaast is het gebruikelijk dat in opdracht van de koper(s) een due diligence onderzoek uitgevoerd wordt om te kijken of uw informatie overeenkomt met de werkelijkheid. Op basis van dit onderzoek zullen de onderhandelingen gevoerd worden en kan de daadwerkelijke Management Buy Out plaatsvinden. JM Corporate Finance begeleidt u in iedere fase van het overnametraject en voorziet u van alle benodigde informatie om de juiste keuzes te kunnen maken.

Meer weten over het fiscaal aspect van Management Buy Out?

Mocht u meer informatie wensen over de Management Buy Out mogelijkheden, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via deze website, via info@jmpartners.nl of via telefoonnummer 076-8870001. Wij zijn gevestigd in Breda.

Vragen? Neem contact op!

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart Koreman

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld