Geld lenen voor bedrijfsovername

Voor een bedrijfsovername beschikt u in de meeste gevallen niet over voldoende eigen middelen. Dit betekent dat u geld zult moeten gaan lenen. Er is een groot aantal opties wanneer u op zoek gaat naar een financiering voor de bedrijfsovername. JM Corporate Finance B.V. informeert u graag over de diverse mogelijkheden.

  • JM Corporate Finance: Gewoon helder, met visie.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Financieringsmemorandum

Wanneer u voor een bedrijfsovername geld wilt lenen, dient u zichzelf bij de mogelijke financiers met een financieringsmemorandum te kunnen presenteren. Het financieringsmemorandum geeft de mogelijke financier een objectieve kijk op het bedrijf en biedt alle informatie waarop een beslissing genomen kan worden. Dit document vormt de basis van de financieringsaanvraag. Een financier is eerder geneigd tot geld lenen wanneer er een overzichtelijk en transparant memorandum overlegd wordt waarin in diverse scenario’s (worst case, normaal en best case) zijn uitgewerkt.

Mogelijke financiers

Er zijn diverse opties wanneer u geld wilt lenen voor een bedrijfsovername. Een mogelijkheid is via een bank de lening te krijgen. Banken verlangen echter steeds vaker een behoorlijke inbreng van eigen vermogen. Wanneer u hier niet over beschikt, kunt u op zoek gaan naar investeerders die interesse en vertrouwen hebben in uw over te nemen onderneming. Wellicht is er in uw omgeving iemand die u (een gedeelte van) het geld kan lenen voor de bedrijfsovername. Een combinatie van genoemde opties behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Het zoeken van een financier voor uw bedrijfsovername kan een tijdrovende en complexe aangelegenheid zijn. JM Corporate Finance B.V. staat u graag bij in het zoeken naar een passende financiering.

Meer weten over geld lenen bij een bedrijfsovername?

Mocht u meer informatie wensen over geld lenen voor een bedrijfsovername, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via deze website, via info@jmpartners.nl of via telefoonnummer 076-8870001. Wij zijn gevestigd in Breda.

Vragen? Neem contact op!

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart Koreman

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld