Voor een bedrijfsovername beschikt u in de meeste gevallen niet over voldoende eigen middelen. Dit betekent dat u geld zult moeten gaan lenen. Er is een groot aantal opties wanneer u op zoek gaat naar een financiering voor de bedrijfsovername. JM Corporate Finance B.V. informeert u graag over de diverse mogelijkheden.
Financieringsmemorandum

Wanneer u voor een bedrijfsovername geld wilt lenen, dient u zichzelf bij de mogelijke financiers met een financieringsmemorandum te kunnen presenteren. Het financieringsmemorandum geeft de mogelijke financier een objectieve kijk op het bedrijf en biedt alle informatie waarop een beslissing genomen kan worden. Dit document vormt de basis van de financieringsaanvraag. Een financier is eerder geneigd tot geld lenen wanneer er een overzichtelijk en transparant memorandum overlegd wordt waarin in diverse scenario’s (worst case, normaal en best case) zijn uitgewerkt.

Mogelijke financiers

Er zijn diverse opties wanneer u geld wilt lenen voor een bedrijfsovername. Een mogelijkheid is via een bank de lening te krijgen. Banken verlangen echter steeds vaker een behoorlijke inbreng van eigen vermogen. Wanneer u hier niet over beschikt, kunt u op zoek gaan naar investeerders die interesse en vertrouwen hebben in uw over te nemen onderneming. Wellicht is er in uw omgeving iemand die u (een gedeelte van) het geld kan lenen voor de bedrijfsovername. Een combinatie van genoemde opties behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Het zoeken van een financier voor uw bedrijfsovername kan een tijdrovende en complexe aangelegenheid zijn. JM Corporate Finance B.V. staat u graag bij in het zoeken naar een passende financiering.

Meer weten over geld lenen bij een bedrijfsovername?

Mocht u meer informatie wensen over geld lenen voor een bedrijfsovername, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via deze website, via info@jmpartners.nl of via telefoonnummer 076-8870001. Wij zijn gevestigd in Breda.

Bel mij terug

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie?
Vul uw gegevens in en wij bellen u z.s.m. terug.

Telefoonnummer achterlaten
Stel direct een vraag

Vraag het aan:

Jan van Wijngaarden

Partner

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over onze dienstverlening? Neem contact met ons op of bekijk de lijst met veelgestelde vragen (FAQ).

Bekijk de FAQ