Binnen familiebedrijven komt het regelmatig voor dat u als eigenaar het bedrijf wilt overdragen aan de volgende generatie in uw familie. Een bedrijf overdragen aan uw kind kan voor complexe situaties zorgen waarbij de financiering van groot belang is. Maar ook de emoties en familieverhoudingen hebben invloed op de overdracht. JM Corporate Finance besteedt veel aandacht aan deze aspecten en creëert duidelijkheid voor de verschillende familieleden. Deze aanpak zorgt voor een goede basis van het overnameproces.

De overdracht

Bij de verkoop van een bedrijf aan een familielid zijn de uitgangspunten en verwachtingen erg belangrijk. Wanneer deze niet op orde zijn, kunt u de continuïteit van het bedrijf niet waarborgen. Daarom is het essentieel om deze aspecten uitgebreid in kaart te brengen. De specialisten van JM Corporate Finance hebben ruime ervaring in het begeleiden van de overdracht binnen familiebedrijven en helpen u de juiste stappen te zetten. De samenwerking met JM Corporate Finance zorgt hiermee voor verheldering van de werkzaamheden en objectiviteit in het proces.


Betrokken partijen

Meestal is vanaf het begin duidelijk wie de opvolger binnen het familiebedrijf is. Echter, andere familieleden kunnen ook aanspraak maken op het familiebedrijf. Daarom is het van belang om de gevolgen van de overname en de wensen van de overige familieleden te bespreken. Op deze manier kan er op passende wijze een verdeling gemaakt worden in het familievermogen. JM Corporate Finance helpt bij de fiscale optimalisatie van de bedrijfsovername, om een eerlijke transactie te garanderen.


Begeleiding door JM Corporate Finance

JM Corporate Finance begeleidt middelgrote familiebedrijven bij de overdracht aan de kinderen of andere familieleden. De specialisten van JM Corporate Finance kunnen u helpen bij de voorbereiding van de overname en het beantwoorden van verschillende vragen, zoals:

  • Wat is de waarde van het familiebedrijf?
  • Wat zijn de gevolgen voor andere betrokkenen binnen de familie?
  • Welke fases moeten er in acht genomen worden in het overnameproces?
  • Hoe kunnen de verwachtingen en doelstellingen in kaart gebracht worden?

Informatie over een bedrijfsoverdracht aan uw kind?

Wanneer u meer informatie wilt over de overdracht van uw familiebedrijf aan een kind, dan helpen wij u graag! We zijn bereikbaar via het e-mailadres info@jmpartners.nl of via het telefoonnummer 076 – 887 00 01.


Bel mij terug

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie?
Vul uw gegevens in en wij bellen u z.s.m. terug.

Telefoonnummer achterlaten
Stel direct een vraag

Vraag het aan:

Jan van Wijngaarden

Partner

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over onze dienstverlening? Neem contact met ons op of bekijk de lijst met veelgestelde vragen (FAQ).

Bekijk de FAQ