Bestaande zaak overnemen

Wanneer u graag eigenaar van een eigen bedrijf wilt zijn, maar deze niet zelf van de grond af wilt opbouwen, kunt u er voor kiezen om een bestaande zaak over te nemen. U kunt dan direct aan de slag. Er is al sprake van een opgebouwd klantenbestand en kennis en ervaring is reeds aanwezig. JM Corporate Finance kan u uitstekend bijstaan in het (vaak) ingewikkelde  traject dat ontstaat bij de eerste gedachte aan het overnemen van een onderneming.

  • JM Corporate Finance: Gewoon helder, met visie.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Management buy-in/out

Wanneer u reeds werkzaam bent bij de zaak die u wenst over te nemen, spreekt men van een Management buy-out (“MBO”). Dit is met name interessant voor managers die zelfstandig ondernemer willen worden. U kunt dan gemakkelijk gebruik maken van de kennis en kunde die u reeds heeft opgedaan bij de werkgever. Met deze kennis kunt u als startende ondernemer vaak succesvol een bedrijf overnemen. 

Wanneer u zich inkoopt bij een ander bedrijf heet dit een Management buy-in (“MBI”). U dient hiervoor natuurlijk eerst op zoek te gaan naar mogelijke overnamekandidaten. Het nadeel van deze mogelijkheid is dat u dient te vertrouwen op de gegevens in de administratie, u kent het bedrijf tenslotte nog niet. Ook is het lastig in te schatten of de bestaande bedrijfscultuur wel bij u past. Hier helpen we u graag bij. Na een uitgebreid kennismakingsgesprek, waarin u duidelijk aangeeft wat uw wensen zijn, gaat JM Corporate Finance voor u op zoek naar een geschikte overnamekandidaat.

Financiering

Bij het overnemen van een bestaande zaak dient ook gedacht te worden aan de wijze waarop de onderneming gefinancierd gaat worden. Er zijn diverse mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een lening bij een bank, inbreng van eigen middelen of via familie of een investeerder. Zelfs een combinatie van twee of meerdere partijen is mogelijk. Een goede voorbereiding van de financiering is van groot belang voor een soepel verloop van het overnametraject. Daarom staat JM Corporate Finance u ook bij het kiezen en voorbereiden van de juiste financiering bij.

Bent u van plan een bestaande zaak over te nemen?

Mocht u meer informatie wensen over het overnemen van een bestaande zaak, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via deze website, via info@jmpartners.nl of via telefoonnummer 076-8870001. Wij zijn gevestigd in Breda.

Vragen? Neem contact op!

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart Koreman

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld