Management Buy In mogelijkheden

U heeft als werknemer enorm veel ervaring en kwaliteiten in uw vakgebied en de gedachte aan een eigen bedrijf gaat regelmatig door uw hoofd. U wilt graag een stap vooruit. Dan behoort een Management Buy In (“MBI”) zeker tot één van uw mogelijkheden. Bij een MBI koopt u zichzelf letterlijk het management van een bestaand bedrijf in. Dit klinkt als een erg grote en bovenal riskante onderneming. Echter, wanneer u binnen uw vertrouwde vakgebied kunt blijven, is de stap veel minder groot en is een MBI de ideale manier om voor u zelf te beginnen.

  • JM Corporate Finance: Gewoon helder, met visie.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Voordelen Management Buy In

Als u een Management Buy In overweegt, heeft u meestal niet meer te maken met de opstartrisico’s van een onderneming. Wanneer het een gezond bedrijf betreft, behoeft u zich niet direct zorgen te maken over de marktpositie en de winstgevendheid. Een nieuwe eigenaar betekent veelal een frisse wind door een bestaand bedrijf. Medewerkers ervaren dit vaak als positief, mits de veranderingen voor hen en het bedrijf als positief worden beoordeeld. Het is hierbij erg belangrijk dat de communicatie tussen u en de werknemers open en transparant is.

Fases Management Buy In

JM Corporate Finance B.V. staat u in alle fases van de Management Buy In graag bij met advies. Allereerst stellen wij samen met u een helder zoekprofiel op. Hierin leggen we vast wat voor bedrijf het beste bij uw wensen past en over welke kwaliteiten u beschikt. Aan de hand van het zoekprofiel gaan wij op zoek naar bedrijven die binnen de mogelijkheden vallen en zullen hen, met uw goedkeuring, benaderen met uw zoekprofiel. Wanneer er interesse is en een mogelijke overname in zicht komt, begeleiden wij u intensief tijdens het gehele traject. Wij zorgen voor een waardebepaling, nemen de onderhandelingen voor onze rekening en helpen u bij het zoeken naar de juiste financiering. Met andere woorden, wij begeleiden u tot en met een succesvolle afronding van de overname.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Management Buy In?

Mocht u meer informatie wensen over de Management Buy In mogelijkheden, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via deze website, via info@jmpartners.nl of via telefoonnummer 076-8870001. Wij zijn gevestigd in Breda.

Vragen? Neem contact op!

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart Koreman

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld