1

sep

Bedrijven zijn nog niet uit de financiële problemen

Op vrijdag 21 augustus maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend dat 40% van de bedrijven in het midden- en kleinbedrijf gebruik heeft gemaakt van minstens één van de grote financiële regelingen. Bovendien maakte 49% van de gesteunde ondernemingen gebruik van 2 of 3 van de financiële noodregelingen. De grote financiële noodregelingen bestaan uit de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW), Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) en het uitstel van betaling van belastingen. Echter het aantal bedrijven dat momenteel in financiële problemen verkeert en de huidige crisis mogelijk niet overleeft is nog steeds groot.

Investeerders staan in de rij

Voor de bedrijven die momenteel in zwaar weer zitten vanwege de coronacrisis is er goed nieuws. Investeringsmaatschappijen, grote bedrijven en vermogende particulieren hebben nog steeds volop geld beschikbaar om te investeren. Deze investeerders zijn vaak bereid om een minderheidsaandeel te kopen van 10% tot 40%, hetgeen de onderneming een directe kapitaalinjectie oplevert. Daarnaast vergroot een dergelijke kapitaalinjectie de kans om een extra lening bij de bank af te sluiten aanzienlijk.

Een samenwerking aangaan

Tevens is het voor bedrijven die met cashproblemen kampen een mogelijkheid om een samenwerking aan te gaan met een collega-ondernemer. Een dergelijke samenwerking kan voor beide ondernemingen een win-win situatie opleveren en de financiële positie versterken. Zo kan de omzet van de bedrijven verhoogd worden door elkaars klanten te gaan bedienen en door gebruik te maken van elkaars kennis, netwerk, merken, licenties en geografische spreiding. Bovendien kunnen de ondernemingen besparen op dubbele functies en de huisvestingskosten verlagen door beide ondernemingen te verplaatsen naar één locatie.

Wij staan voor u klaar

Kampt u als ondernemer met cashproblemen en is het voortbestaan van uw onderneming onzeker, dan staan de adviseurs van JM Corporate Finance voor u klaar om u te helpen. Wij gaan graag voor u aan de slag als matchmaker, waarbij we voor u op zoek gaan naar een investeerder of een samenwerkingspartner om de financiële positie van uw bedrijf te verbeteren. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met JM Corporate Finance.

 

JM Corporate Finance B.V.

Jan van Wijngaarden, partner

jvw@jmpartners.nl

06 - 53 229 496

Bart Koreman, partner

bk@jmpartners.nl

06 - 55 718 515

www.jmpartners.nl

info@jmpartners.nl

Meer nieuws

afbeelding duediligence

Het belang van een Due diligence onderzoek

Een Due diligence wordt ook wel een boekenonderzoek genoemd. Echter...

Lees verder
jm logo groot

Zorg goed voor elkaar

Ten tijde van de coronacrisis is het van groot belang om goed te zo...

Lees verder
gsn1

JM Corporate Finance begeleidt de verkoop van GSN en W3AppsOnline aan Infomedics (een uitgebreid verslag)

Strategische fit Onlangs is Gé Systems Nederland B.V. (GSN) en W3A...

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart van den Brule

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld