23

dec

Begeleiding bij verkoop van H.A. de Bruijn Landbouw Mechanisatiebedrijf B.V.

JM Corporate Finance begeleidt familie De Bruijn bij de verkoop van H.A. de Bruijn Landbouwmechanisatiebedrijf B.V.

Onlangs is H.A. de Bruijn Landbouwmechanisatiebedrijf B.V., een totaalleverancier voor de melkveesector, te Achtmaal overgenomen door Coen Meijer (MBI-kandidaat). JM Corporate Finance heeft Marian en Wilma de Bruijn, tweede generatie binnen de familie, begeleid bij de verkoop van hun onderneming. H.A. de Bruijn Landbouwmechanisatiebedrijf B.V. is in 1952 opgericht door Harry de Bruijn en is in de afgelopen 69 jaar uitgegroeid tot een ervaren allround leverancier als het gaat om stalinrichting, mestverwerking, voer- en drinkwatervoorziening, ventilatie en overige veeverzorging.

Met deze overname sluit de familie De Bruijn een succesvolle periode van 69 jaar ondernemerschap af. De dochters Marian en Wilma hebben het bedrijf de afgelopen jaren voortgezet zoals hun ouders het ook altijd hebben gedaan. Een volwassen bedrijfsvoering waarin klant en dienstverlening centraal hebben gestaan.

Continuïteit

Voor Marian en Wilma heeft de continuïteit van de onderneming altijd voorop gestaan. Middels de overname door Coen Meijer is ook de continuïteit voor de toekomst gewaarborgd. “Het was voor ons van groot belang dat wij het bedrijf konden overdragen aan een nieuwe eigenaar die het wil voortzetten met de trotse tradities en serviceverlening waarop ons bedrijf gebouwd is en die de basiswaarden vormden sinds onze vader de onderneming destijds gestart is. In Coen menen we iemand gevonden te hebben die deze lijn kan en zal voortzetten. Hierbij kan hij steunen op de huidige stabiele organisatie met veel kennis van de sector. We hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat met deze overname de toekomst van ons bedrijf verzekerd is.”, laten Marian en Wilma weten.

MBI-kandidaat

De nieuwe eigenaar van de onderneming is Coen Meijer. De heer Meijer is een MBI-kandidaat van 44 jaar oud en hij brengt een brede management ervaring met zich mee. Door de overname is de onderneming gegarandeerd van stabiel leiderschap, waarbij  continuïteit voor klanten, personeel en leveranciers voorop staan.

Met 18 jaar internationale werkervaring in opslag en vervoer van gevaarlijke stoffen, weet Coen wat het betekent om te opereren in een industrie die onderhevig is aan veranderende wet en regelgeving op het gebied van productkwaliteit en afvalstromen. Coen Meijer: “Ik ben de familie de Bruijn dankbaar voor hun vertrouwen in mij en kijk uit naar een goede overdrachtsperiode. Ook na deze periode zal de samenwerking in een andere relatie voortbestaan waardoor hun kennis beschikbaar zal blijven voor de onderneming. Deze kennis tezamen met mijn eigen ervaringen vormen een stevige basis voor de toekomst van H.A. de Bruijn Landbouwmechanisatiebedrijf B.V.”.

 

 

Een goede match

Jan van Wijngaarden, managing partner bij JM Corporate Finance: “Voor ons was dit weer een enerverend traject: het waarderen van de onderneming, het zoeken van kandidaat-kopers en het optimaliseren van de deal voor beide partijen. Na diverse kennismakingsgesprekken met een aantal kandidaat-kopers hebben Marian en Wilma de Bruijn in Coen Meijer de gewenste opvolger gevonden die uitermate geschikt is om de onderneming de toekomst in te leiden. Duidelijk is ook weer geworden dat deze branche ontzettend in beweging is, hetgeen de kansen voor zowel kopers als verkopers op een optimale deal vergroot. Voor JM Corporate Finance was het een leuk traject in het mooie Brabantse landschap!”.

Tot slot nog een afsluitende quote van Marian en Wilma: “Heel veel dank aan JM Corporate Finance voor de steun en het advies gedurende het gehele traject!”.

Wilt u eens samen met ons van gedachten wisselen over een bedrijfsoverdracht of een waardering c.q. het “verkoopklaar” maken van uw onderneming? Neem dan contact op met de adviseurs van JM Corporate Finance.

Neem contact op

Meer nieuws

jm logo groot

Appels met peren of appels met appels?

Bij een bedrijfsovername ligt de nadruk bij het waarderen op de abs...

Lees verder
jm logo groot

JM Corporate Finance begeleidt verkoop van Van Hooijdonk Autobedrijf

Onlangs is Van Hooijdonk Autobedrijf te Ulvenhout overgenomen door ...

Lees verder
222

Wacht niet tot vijf voor twaalf!

Heeft u de nieuwe editie van Regio Business al gezien? Maak er zeke...

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart van den Brule

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld