19

okt

Blooming (international) business!

Recentelijk heeft JM Corporate Finance Jan Willem Huijser begeleid bij de verkoop van zijn onderneming Fleurex. De onderneming is verkocht aan Hollandirect, een strategische partij die net als Fleurex de Franse markt bedient. Fleurex is een groothandel in bloemen en planten met een focus op de export naar Frankrijk en is gevestigd op de veiling van Royal FloraHolland in Naaldwijk. Vanuit JM Corporate Finance hebben Jan van Wijngaarden en Jorn de Brouwer de verkoop begeleid. Deze begeleiding bestond onder andere uit de waardering van de onderneming, het opstellen van het informatiememorandum, het zoeken naar kandidaat-kopers, de diverse kennismakingsgesprekken, onderhandelingen/dealmaking, klankborden en het meelezen met de transactiedocumenten. Ofwel, een leuk en enerverend traject met alle aspecten van een verkooptraject in zich!

Strategische overname

In samenwerking met MKB Fonds voert Hollandirect een actieve ‘buy-and-build’ strategie en de overname van Fleurex past uitstekend in deze uitbreidingsplannen. Middels deze acquisitie breidt Hollandirect haar afzetgebied en klantenbestand in Frankrijk namelijk verder uit. Teun Peeman, directeur van Hollandirect: “Door de overname van Fleurex bedienen we een nog groter gedeelte van de Franse markt. Op deze manier kunnen we zowel onze klanten als die van Fleurex optimaler bedienen.”.

Afsluitende quote

Tot slot nog een quote waar we als JM Corporate Finance trots op zijn! Jan Willem Huijser over zijn ervaringen met betrekking tot het verkooptraject: “Medio 2021 ben ik benaderd door twee potentiële kopers die interesse zouden hebben in een mogelijke overname van mijn onderneming Fleurex, maar helaas is dit op niets uitgelopen vanwege het ontbreken van de juiste kennis en kunde aan mijn zijde voor wat betreft de verkoop van een onderneming. Dit heeft mij dan ook aan het denken gezet en na een gesprek met mijn accountant over de mogelijke verkoop van mijn onderneming, kreeg ik het advies op JM Corporate Finance als adviseur in te schakelen. Het eerste gesprek heb ik als zeer prettig ervaren en er was direct sprake van een goede klik met Jan van Wijngaarden. Vervolgens heeft Jorn de Brouwer mij gedurende het verdere traject op een prettige manier begeleidt en ook hier was sprake van een goede klik. Het aanleveren van de benodigde informatie en documenten alsmede het beantwoorden van de diverse vragen bij de start van het traject was voor mij een behoorlijke klus, maar in samenspraak met Jorn hebben we dit pragmatisch en snel kunnen organiseren. Ik heb bewondering voor de manier waarop hij mij gedurende het gehele traject heeft begeleid, aangezien hij mij op de momenten waarop het even tegenzat telkens weer wist te motiveren en te enthousiasmeren om door te gaan.

Dankzij de inzet van JM Corporate Finance heb ik mijn onderneming succesvol kunnen verkopen aan een zeer goed passende partij! Daarnaast heb ik het als erg prettig ervaren dat ik gedurende het gehele traject steeds op zowel Jan als Jorn heb kunnen rekenen en dat ze niet één keer een steek hebben laten vallen. Ik zou dan ook iedereen die op het punt staat om zijn of haar onderneming te verkopen, willen aanraden om contact op te nemen met JM Corporate Finance. Voorafgaand aan het verkooptraject heb je namelijk geen besef van wat er allemaal op je af gaat komen, waardoor het zeer prettig is om je te laten begeleiden door een gedegen adviseur. Ondanks dat het verkooptraject een serieuze aangelegenheid is, hebben we ook veel met elkaar kunnen lachen (en nog steeds)!”.

Laat de ervaringen van Jan Willem een mooi voorbeeld zijn voor alle ondernemers die nadenken over de mogelijke verkoop van hun onderneming: Doet de kans zich voor om uw bedrijf te verkopen of loopt u rond met de gedachten om uw bedrijf te verkopen, schakel dan tijdig een gedegen, ervaren adviseur in!

 

Gewoon helder, met visie

Wilt u meer weten over de ins en outs van een koop-/verkooptraject of heeft u behoefte aan advies over de waardering van uw onderneming? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag gewoon helder, met visie te woord.

Meer nieuws

zieexpertisebegeleidingmbijmcf

JM CF begeleidt (MBI) participatie in de schade-expertise branche

Recentelijk heeft JM Corporate Finance de toetreding van Hans van d...

Lees verder
jm logo groot

JM Corporate Finance traint jonge mensen!

Naast de dagelijkse Corporate Finance werkzaamheden zoals het begel...

Lees verder
jm logo groot

Bedrijfsovername door de heer Lodewijks

Hans Lodewijks besloot enige tijd geleden een bedrijf over te nemen...

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart van den Brule

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld