21

mrt

JM CF begeleidt overname in de transportwereld

JM Corporate Finance heeft recentelijk de aankoop van CoTrans in Hapert door Van der Heijden Transport en Logistiek in Hapert begeleid en succesvol afgerond. De transportwereld is volop in beweging!

Belangrijke speler in de regio

CoTrans houdt zich voornamelijk bezig met palletdistributie over de weg en biedt haar klanten een 24-uurs dienstverlening aan door de gehele Benelux met een eigen wagenpark. Daarnaast kan de onderneming haar klanten begeleiden met het gehele distributieproces door onder meer een eigen warehouse met ruim 3500 palletplaatsen, welke haar klanten ook de mogelijkheid biedt tot het opslaan van eventuele goederen.

Van der Heijden is al sinds 1932 de logistieke partner voor transport en warehousing. Dagelijks zijn zij daarvoor onderweg met een huidig wagenpark van 110 moderne, veilige en milieubewuste trucks. Naast transportmiddelen beschikt Van der Heijden tevens over eigen faciliteiten voor op- en overslag, emballage en orderpicking. De visie van de onderneming is het bieden van een totaaloplossing op het gebied van transport en logistiek.

De overname door Van der Heijden van CoTrans resulteert in een transportbedrijf met circa 235 medewerkers en 150 vrachtwagens en trailers. Middels de samenvoeging van deze twee bedrijven, welke letterlijk buren zijn van elkaar, wordt Van der Heijden een belangrijke speler in de regio.

Record!

JM Corporate Finance (Jan van Wijngaarden en Rob van Oosterhout) heeft gezamenlijk met de accountant van koper zijnde Vermetten Accountants (Cas Claassen) en met Hoeberechts Advocaten (Balder Lamers), Roy, Gert-Jan en Niels van der Heijden mogen begeleiden bij dit enerverende, maar zeker ook plezierige aankooptraject! Wij hebben van der Heijden mogen begeleiden bij het uitvoeren van een ‘QuickScan’ Due diligence onderzoek en de begeleiding bij de totstandkoming van de definitieve transactiedocumentatie. Een record is gevestigd; het traject was binnen 3 maanden afgerond! Een felicitatie waard voor het kopers- en verkopersteam. 

Felicitaties

JM Corporate Finance feliciteert beide partijen met deze acquisitie en bedankt familie van der Heijden voor het vertrouwen en de constructieve samenwerking gedurende dit traject.

Wij wensen familie van der Heijden en de eigenaar van CoTrans, de heer Patrick Coppens, die overigens betrokken blijft bij overdracht, heel veel succes in de toekomst en veel plezier met het realiseren van hun doelstellingen!

Wilt u meer weten over de ins en outs van een koop-/verkooptraject of heeft u behoefte aan advies over de waardering van uw onderneming? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag gewoon helder, met visie te woord.

Meer weten over de diensten van JM Corporate Finance?

Meer nieuws

jm logo groot

De Machtspose

  Als breed georiënteerde adviseurs focussen wij ons op ...

Lees verder
jm logo groot

Gouden tips voor bedrijfsoverdracht: tip 12

Bij JM Corporate Finance begeleiden wij met grote regelmaat be...

Lees verder
jm logo groot

Issue juli 2014

Wat is uw onderneming waard? In de zomer van 2014 staat JM Corporat...

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart van den Brule

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld