13

feb

Overname Pharma Source

Recentelijk is Pharma Source B.V. overgenomen door het Engelse beursfonds Venture Life Group plc. Pharma Source is een (internationaal) medisch ontwikkelings- en distributiebedrijf uit Breda. Pharma Source bezit een aantal producten voor medische hulpmiddelen op belangrijke therapeutische gebieden, waaronder schimmelnagelinfecties, wratverwijdering en de gezondheid van vrouwen. De activiteiten van Pharma Source zijn derhalve een mooie toevoeging aan de activiteiten van Venture Life Group, een medisch productontwikkelingsbedrijf en fabrikant in het Verenigd Koninkrijk.Namens JM Corporate Finance hebben Jan van Wijngaarden (partner) en Bart Koreman (senior adviseur) verkopers bijgestaan gedurende het gehele verkoopproces. Door onze internationale M&A-ervaring en door intensieve samenwerking met de betrokken advocaat en voormalig aandeelhouders van Pharma Source is er een mooie en succesvolle deal voor verkopers tot stand gekomen!

Een perfecte match

Neeltje Schilders en Lieke van de Haterd, voormalig directeuren van Pharma Source: “Soms is er een directe klik tussen twee partners. Onze krachten en toekomstplannen bundelen voelt als een natuurlijke manier om te groeien en ons kwaliteitsniveau en ontwikkelingsniveau te behouden. We kijken er naar uit om Pharma Source naar een volgend niveau te brengen”.

En verder: “JM Corporate Finance heeft niet alleen heel goed aangevoeld dat VLG en Pharma Source zo’n goede match zouden zijn. Vanaf het begin tot aan de handtekening waren ze tevens betrokken en hebben ze ons geadviseerd en bijgestaan bij de onderhandelingen in een, voor ons, nieuw proces. We zijn erg tevreden over de resultaten.”

Europese voetafdruk

Jerry Randall, CEO van Venture Life Group, is verheugd om een hoogwaardige, groeiende en winstgevende onderneming als Pharma Source te mogen verwerven. Door deze overname verkrijgen zij een eerste Europese voetafdruk rechtstreeks in de retailermarkt. Het brengt Venture Life Group een uitstekende reeks producten en klantrelaties, die ze naar verwachting verder kunnen benutten via de bestaande producten en relaties. Venture Life Group ziet deze overname dan ook als een uitstekende aanvulling op de bestaande activiteiten, die ze verder kunnen laten groeien en ontwikkelen binnen de bestaande structuur.

Interessant traject

Jan van Wijngaarden, partner van JM Corporate Finance: “De begeleiding van deze internationale verkooptransactie tussen Pharma Source en Venture Life Group was voor JM Corporate Finance ook uiterst interessant aangezien wij rekening moesten houden met de diverse culturele c.q. zakelijke verschillen tussen de Engelse en Nederlandse M&A praktijk. Dat de deal met een handdruk en een glimlach is beklonken, geeft aan dat dit goed is gelukt! Bij deze nogmaals de felicitaties aan beide ondernemers met het realiseren van deze strategische transactie! Dat wij als JM Corporate Finance de betreffende koper hebben gevonden binnen ons internationale netwerk is alleen maar top.”

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Mocht u naar aanleiding van dit artikel algemene vragen hebben over onze diensten of meer informatie wensen over de situatie waar u zelf wellicht in zit, dan kunt u ons natuurlijk benaderen. Wij zijn u graag van dienst.

JM Corporate Finance B.V.

Jan van Wijngaarden, Partner

jvw@jmpartners.nl

06 - 53 229 496

Bart Koreman, senior adviseur

bk@jmpartners.nl

06 - 55 718 515

www.jmcorporatefinance.nl

info@jmpartners.nl 

Meer nieuws

fotogransiernick

JM Corporate Finance begeleidt bij verkoop van Gransier Bike Parts

Onlangs is Gransier Bike Parts te Heerlen overgenomen door ZenS te ...

Lees verder
jm logo groot

De waarde van je onderneming is je pensioen.

De sleutel tot een goed, zelf opgebouwd pensioen is een goede plann...

Lees verder
jm logo groot

Het vinden van een geschikte overnameadviseur

Als ondernemer kunt u voor de beslissing komen te staan om uw onder...

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart van den Brule

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld