8

sep

JM Corporate Finance begeleidt bij verkoop van Gransier Bike Parts

Onlangs is Gransier Bike Parts te Heerlen overgenomen door ZenS te Rotterdam (eigenaar Peter Zwanenburg) met onder andere Service Best International in portfolio. JM Corporate Finance heeft Dolf Gransier, tweede generatie binnen de familie, begeleid bij de verkoop van zijn groothandel in fiets- en scooteronderdelen.

Voor Dolf Gransier heeft de continuïteit van de onderneming altijd voorop gestaan. Middels de overname door ZenS is ook de continuïteit voor de toekomst gewaarborgd. “Gransier is de laatste jaren enorm gegroeid. Om ook de komende jaren deze groei voort te kunnen, zijn wij blij dat wij nu onderdeel uitmaken van deze mooie groep”, laat Dolf Gransier weten. Na de overname zal de heer Gransier nog wel een tijdje verbonden blijven aan de onderneming als adviseur en in de rol van productontwikkelaar en inkoper voor het Verre Oosten.

Marcel de Bie, die binnen ZenS verantwoordelijk was voor de inkoop en marketing van Service Best International, een organisatie actief in zowel de automotive sector als in (beperkte mate in) de fietsenbranche, neemt de dagelijkse leiding van de heer Gransier over. Volgens de nieuwe directeur van Gransier past de overname ook in de veranderende mobiliteitsmarkt. “We zien dat het tegenwoordig bij het onderwerp mobiliteit gaat over meer dan alleen auto’s. Er verandert momenteel heel veel. Auto’s worden steeds meer elektrisch en rijden zonder besturing. Daarnaast zien we natuurlijk de enorme opkomst van e-bikes en je ziet gewoon de grenzen vervagen tussen de fietsbranche en automotive sector. Kijk bijvoorbeeld maar naar Pon,” vervolgt De Bie. “Deze markten bewegen zich gewoon naar elkaar toe en daar spelen wij met deze overname van Gransier op in.”

Sinds 1966 is Gransier Bike Parts een totaalleverancier op het gebied van fiets- en scooteronderdelen. Gransier Bike Parts is gestart als een groothandel voor de lokale detailhandel waarna het zich de afgelopen 55 jaar heeft ontwikkeld tot een internationale groothandel met een klantportfolio dat zich uitstrekt over heel Europa. Om de marktpositie verder te versterken en de gerealiseerde groei in de afgelopen jaren ook de komende jaren te kunnen voortzetten, is schaalvergroting noodzakelijk. Een overname door de ZenS Groep is daarmee een logische stap.

Peter Zwanenburg, eigenaar van ZenS over de overname: “Door de overname versterken we onze positie als marktleider in de distributie van auto- en fietsaccessoires. Daarnaast zijn wij hierdoor in staat om de vakhandel in het fietskanaal te bedienen. Op meerdere vlakken zien we de synergie tussen de bedrijven binnen de Holding en daarmee kunnen we de groep nog sterker maken.”

Jan van Wijngaarden, managing partner bij JM Corporate Finance: “Voor ons was dit weer een enerverend traject: het waarderen van de onderneming, het zoeken van (strategische) kandidaat-kopers in zowel NL als internationaal en het optimaliseren van de deal voor beide partijen. Na diverse kennismakinggesprekken met verschillende kandidaat-kopers heeft Dolf Gransier de perfect “fit en klik” gevonden bij Service Best International. Duidelijk is ook weer geworden dat markten/branches ontzettend in beweging zijn hetgeen de kansen voor zowel kopers als verkopers op een optimale deal vergroot. Voor JM Corporate Finance een leuk traject in het heuvelachtige landschap in het Zuiden van ons land.”
Wilt u eens samen met ons van gedachten wisselen over een bedrijfsoverdracht of een waardering c.q. het verkoopklaar maken van uw onderneming?

Neemt u dan eens vrijblijvend contact met ons op we helpen u gewoon helder, met visie verder!


Meer nieuws

jm logo groot

Value drivers

Bij elke strategische analyse en waardering komen de “Value D...

Lees verder
jm logo groot

De overnamemarkt anno september 2020; waar liggen de kansen?

Uit de Brookz barometer H1-2020 blijkt dat het aantal overnametrans...

Lees verder
072021jmpartners 41770

Opvolging binnen het familiebedrijf

Een familiebedrijf is een bedrijf dat van vader en/of moeder over k...

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart van den Brule

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld