Adviseur verkoop bedrijf

U wilt uw bedrijf verkopen. Dan kunt u ervoor kiezen om het gehele verkooptraject zelfstandig te doorlopen. Toch is het aan te raden om de verkoop van uw bedrijf te laten begeleiden door een adviseur. Het verkopen van een bedrijf is namelijk een delicaat en emotioneel proces, waarbij een kleine fout voor grote consequenties kan zorgen. Met het aantrekken van een adviseur bij de verkoop van een bedrijf verzekert u zich van deskundige ondersteuning. Een adviseur die gespecialiseerd is in bedrijfsovernames maakt het verschil tijdens het gehele overnametraject. Daarnaast zijn de financiële belangen simpelweg te groot om zonder advies het verkooptraject van uw bedrijf in te gaan.  • JM Corporate Finance: Gewoon helder, met visie.

Heeft u een vraag? Stel hem hier.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Het belang van een adviseur bedrijfsovername

De verkoop van een bedrijf is soms een moeilijk traject. Keer op keer blijkt in de praktijk dat een bepaalde volgorde van mijlpalen in dit proces van belang is. Wanneer er wordt afgeweken van de gangbare praktijk ontstaat er ruimte voor verwarring en onduidelijkheid, waar gemakkelijk gebruik en/of misbruik van gemaakt kan worden.

Een ervaren bedrijfsovername adviseur weet de verkoop van uw bedrijf perfect te begeleiden en waar nodig te sturen. Hij houdt u op de hoogte van de verschillende stappen in het proces en legt alle informatie nauwkeurig vast, om er later op terug te kunnen vallen. Het zal niet voor het eerst zijn dat tijdens de slotonderhandelingen onduidelijkheid ontstaat over de invulling of betekenis van bepaalde deal-elementen. Een goede overname adviseur zorgt bij de verkoop van een bedrijf voor een heldere documentatie van alle gemaakte afspraken gedurende het traject en het wederzijds akkoord.

De win-win gedachte

De weg naar de uiteindelijke verkoop van uw bedrijf kan er lang en onoverzichtelijk uitzien. Het is van belang om tijdig een kundige adviseur voor de verkoop van uw bedrijf in te schakelen, zodat u met een gerust hart het verkooptraject kunt doorlopen. Een goede adviseur begeleidt ondernemers door het hele traject. Eventuele valkuilen worden door een ervaren adviseur bij de verkoop van een bedrijf op creatieve wijze omzeild en eventuele ‘lijken in de kast’ worden tijdig ontdekt en opgelost.

Daarnaast zorgt een adviseur bij de verkoop van een bedrijf er tijdens de onderhandelingen voor dat de emoties niet de overhand krijgen en de rust bewaard blijft. De samen met u geformuleerde hoofddoelstellingen worden in het oog gehouden en waar nodig aangepast of bijgestuurd. Het is voor de adviseur bij de verkoop van een bedrijf de kunst om de win-win gedachte in stand te houden. Voordat u met de verkoop van uw bedrijf van start gaat, is het van belang om uw wensen te bespreken met uw adviseur.

Zoekt u een adviseur voor de verkoop van uw bedrijf?

Wanneer u heeft besloten uw bedrijf te verkopen, dan adviseren wij u om altijd een adviseur in te schakelen die de verkoop van uw bedrijf begeleidt. Het gehele traject is namelijk een delicaat, langdurig en ingewikkeld proces, waarbij een kleine fout voor grote consequenties kan zorgen. Dat proces begint al bij een gedegen voorbereiding en het verkoopklaar maken van uw bedrijf, maar onderweg heeft u mogelijk fiscale vragen waar u zelf geen antwoord op hebt. Dan is het fijn om een goede adviseur aan uw zijde te hebben die u hierbij helpt.

Bent u op zoek naar een adviseur voor de verkoop van uw bedrijf? De adviseurs van JM Corporate Finance hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van verkooptrajecten en staan uiteraard ook voor u klaar. Neem gerust contact met ons op!

JM Partners: ervaren adviseurs bedrijfsovername

JM Corporate Finance helpt u graag verder. Gewoon helder en met visie!

Vragen? Neem contact op!

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart Koreman

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld