Het belang van een goede waardebepaling van uw onderneming

Het runnen van een onderneming is een full-time job, dat weten we bij JM als geen ander. Daarbij gaat het in eerste instantie om alle operationele activiteiten, maar ook indirecte werkzaamheden zoals personeelszaken en marketing vallen wellicht op uw bord. Op veel proces-gerelateerde vragen heeft u meteen een antwoord klaar; echter de vraag wat uw onderneming precies waard is? Daar staat u niet dagelijks bij stil. Mocht u in de toekomst uw bedrijf willen verkopen, is dit wel iets waar tijdig aan gedacht moet worden. In dit artikel leest u het belang van het vroegtijds laten waarderen van uw onderneming.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

U komt geen tijd te kort als u er tijd voor maakt!

Wat is het belang van een waardebepaling? Het tijdig laten uitvoeren van een waardering van uw onderneming geeft speel- en schakelruimte. De opbrengsten van de verkoop van uw onderneming zijn waarschijnlijk van groot belang voor uw pensioen en het continueren van de huidige levensstijl. Bij een waardering worden de belangrijkste waardedrijvers evenals de risico’s van uw onderneming inzichtelijk gemaakt. Het vroegtijdig laten uitvoeren van een waardebepaling van uw onderneming, geeft u genoeg tijd om van koers te veranderen, mocht de uitkomst u niet gerust stellen. Dit zal leiden tot rust wanneer het moment van verkoop of overname nabij is.
Naast de mogelijkheid om op tijd te kunnen inspelen op toekomstdoelen, geeft de uitkomst van de waardering u ook een stabielere positie aan de onderhandelingstafel. Een goede waardebepaling is namelijk gebaseerd op zowel historische cijfers als toekomst verwachtingen van de onderneming. Dit is ook waar een potentiële koper in geïnteresseerd is. Om niet voor verrassingen te komen te staan, is het van belang dat u, door middel van gemaakte prognoses, een helder beeld heeft van de toekomst scenario’s van uw onderneming. U wilt namelijk emotioneel net zo goed zijn voorbereid als rationeel, als u in de toekomst aan de onderhandelingstafel zit. Het waarom van een waardebepaling van uw onderneming is evident!

De rol van JM Corporate Finance

JM Corporate Finance helpt u graag bij het tijdig opstellen van een waardebepaling van uw onderneming. Onze adviseurs, met jarenlang ervaring op het gebied waardebepalingen, maken voorafgaand aan de waardering een op maat gemaakte waarderingschecklist voor u op. Hierdoor weet u precies welke informatie wij van u nodig hebben. Daarnaast kunt u op onze website gebruik maken van een gratis, online waarderingstool waarmee u snel een indicatie krijgt van de waarde van uw bedrijf. 

In dit artikel hebben wij samengevat wat het belang is van het tijdig laten uitvoeren van een waardering van uw onderneming. Naast dat dit u speel- en schakelruimte biedt, geeft het u ook een stabiele onderhandelingspositie bij een verkoop- of overnametraject.

Wilt u een realistische inschatting van de waarde van uw onderneming of heeft u nog vragen over het belang van een waardebepaling voor uw onderneming? Onze adviseurs helpen u hier graag bij. U kunt op diverse manieren contact met ons opnemen voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek: via de website, via mail: info@jmpartners.nl of via ons telefoonnummer: +31  (0)76 8870 001. We staan u graag te woord: Gewoon helder, met visie.

Vragen? Neem contact op!

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart Koreman

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld