012622jmpartners_20063.jpg

Strategische (her)oriëntatie

Regelmatig dient de strategie van een onderneming te worden heroverwogen, mede in het licht van de veranderde (economische) omstandigheden. Gebruik hiervoor een klankbord of een vertrouwenspersoon.

De kernwaarden van JM Corporate Finance

Maatwerk en risicogericht
Kwaliteit als primaire focus
Groot netwerk van deskundigen
Constructief en kritisch

Strategische (her)oriëntatie

Corporate Finance activiteiten raken veelal de kern van de bedrijfsfilosofie van een (internationale) onderneming aangezien de betrokken adviseurs worden beschouwd als all-round bedrijfsadviseurs. Aspecten als bedrijfseconomie, fiscaliteit en regelgeving, juridische structuren, organisatiekunde, personeelsbeleid, IT, synergie en strategie dienen geïntegreerd te worden benaderd en beoordeeld aangezien deze zaken elkaar beïnvloeden. De keuze dient te worden gemaakt of de onderneming zelfstandig zal groeien, allianties zal aangaan of zal worden overgenomen. JM adviseurs gaan graag de uitdaging aan om de bestaande strategie van een onderneming te evalueren mede in het licht van de bereikte financiële resultaten.

Bedrijfsdoorlichting

Dit kan inhouden dat een bedrijfsdoorlichting is gewenst teneinde op onderbouwde wijze een aangepaste of geheel nieuwe strategie te kunnen ontwikkelen. Eventueel met JM netwerkpartners kan een stappenplan worden ontwikkeld teneinde dit proces te organiseren waarbij divers management van de onderneming kan worden betrokken. Door het inzetten van ervaren adviseurs kan op korte termijn het bedrijf op de belangrijkste operationele facetten kritisch worden beoordeeld, zodat tevens een benchmark kan worden gemaakt met andere soortgelijke bedrijven. Op basis van een sterkte/zwakte analyse kunnen dan strategische keuzes worden gemaakt.

Wenst u meer informatie omtrent strategische (her)oriëntatie?

Wenst u meer informatie over strategische (her)oriëntatie en het uitvoeren van een bedrijfsdoorlichting, neem gerust contact met ons op via info@jmpartners.nl of via  076 – 887 00 01. Wij staan u graag te woord en dat doen we gewoon helder, met visie.

Wat zeggen onze klanten?

"De samenwerking met JM Corporate Finance was een goede zet, want naast dat we compleet ontzorgd werden konden zij ook de minder prettige gesprekken voeren. Er mocht namelijk geen wrijving tussen ons en de nieuwe eigenaar ontstaan, omdat ik nog steeds vier dagen in de winkel zou blijven werken."

Rob

Verkooptraject

Lees verder

"Zonder de inbreng van JM Corporate Finance was ik niet tot deze deal gekomen. JM wist mij op de nodige momenten af te remmen en te laten nadenken over factoren die mij eerder minder van belang leken. Deze kritische houding kan ik zeer waarderen en heeft tot deze mooie deal geleid."

Toine

Verkoop bedrijf

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Jan van Wijngaarden

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld