Het belang van een goede financieel (corporate finance) adviseur

U bent als ondernemer altijd in de weer en dag en nacht bezig met het runnen van uw onderneming. Uw bedrijf in de toekomst verkopen of het laten overnemen door een externe partij, zijn ideeën die al een tijdje in uw hoofd spelen. U weet dat het verstandig is dusdanige processen tijdig te starten, echter staat u niet te springen bij de gedachte dat u óók dit nog op uw bord krijgt. U twijfelt niet en huurt een gespecialiseerde financieel adviseur in om deze taken uit handen te nemen.


In dit artikel leest u de meerwaarde van het inhuren van een corporate finance adviseur, wat deze adviseur voor u kan betekenen en hoe u met onze adviseurs in contact komt.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

De financiële duizendpoot

De verkoop van uw onderneming is een complexe, tijdrovende maar ook enerverende zaak, vooral als u geen ervaring heeft met transacties van deze aard. Het inhuren van een corporate finance adviseur is een logische eerst stap in dit proces. Een gespecialiseerde financieel adviseur neemt dit proces voor u uit handen en zorgt dat u goed begeleid wordt.

Wat doet de financieel adviseur?

Tijdens een verkoopproces zal de adviseur u helpen met het opstellen van een waardebepaling van uw onderneming. Dit brengt onder meer de ‘value drivers’ in uw onderneming in kaart en geeft u een beeld van de huidige stand van zaken. Uw financieel adviseur zal u in de voorbereiding naar de uiteindelijke verkoop, inzicht geven in de sterkten en zwakten van uw onderneming evenals het zoeken naar potentiële kopers. Daarnaast zal uw adviseur u tijdens het verkoopproces ook helpen bij de onderhandelingen over de verkoopprijs, welke diep in kunnen gaan op de technische kant van het waarderen, en de onderhandelingen over de randvoorwaarden.

Wat is de meerwaarde van de financieel adviseur?

Een financieel adviseur helpt echter partijen die aan beide kanten van dit spectrum kunnen staan. Bent u op zoek naar een bedrijf die u kunt overnemen, of wilt u optreden als investeerder? Ook dan is het van belang om een adviseur in te huren. Deze kan een Due diligence voor u uitvoeren, de financiële gegevens van het bedrijf voor u beoordelen en zo tot een conclusie komen of het bedrijf zich in een gezonde situatie bevindt. Daarnaast kan uw financieel adviseur u helpen met het verkrijgen van de benodigde financiering voor de aankoop.

De rol van JM Corporate Finance

Bij JM Corporate Finance begrijpen wij zowel het emotionele als het zakelijke aspect van uw onderneming en de mogelijke bedrijfsverkoop. Onze adviseurs, met jarenlange ervaring in bedrijfsoverdrachten, vinden geen vraagstuk te complex en kunnen u dan ook bij verkoop- en kooptrajecten erg goed van dienst zijn. Een gespecialiseerde financieel adviseur die er van A tot Z bij is en u altijd en consequent op de hoogte houdt van de stand van zaken: dat zijn de adviseurs van JM Corporate Finance.

Heeft u vragen over een bedrijfsverkoop of het aankopen van een onderneming? Onze adviseurs staan u graag te woord. U kunt op diverse manieren contact met ons opnemen voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek: via de website, via mail: info@jmpartners.nl of via ons telefoonnummer: +31  (0)76 8870 001. We staan u graag te woord: Gewoon helder, met visie.

Vragen? Neem contact op!

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart Koreman

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld