072021jmpartners 41782

Due diligence

De Due diligence wordt door de koper van een onderneming uitgevoerd. JM Corporate Finance B.V. is uw betrouwbare specialist voor een Due diligence.

De kernwaarden van JM Corporate Finance

Maatwerk en oplossingsgericht
Kwaliteit als primaire focus
Betrokken team vol passie
Flexibel met oog voor detail

Het belang van een Due diligence

Het due diligence onderzoek ofwel boekenonderzoek wordt door de koper van een onderneming uitgevoerd. Bij een Due diligence wordt de tot dusver verkregen informatie over de te verkopen onderneming getoetst. Tevens wordt er geverifieerd of er geen substantiële 'lijken in de kast' aanwezig zijn. Uiteraard kan een verkoper die zich tijdig op het verkoopproces voorbereid, zich reeds op het komende due diligence onderzoek voorbereiden, zodat er geen noemenswaardige bevindingen zullen zijn ('verkoop klaarmaken').

Elke Due diligence uitgevoerd door JM Corporate Finance leidt tot diverse actiepunten en attentiepunten welke tijdens de onderhandelingen kunnen worden gebruikt om de overnamedeal te optimaliseren. Het uitvoeren van een Due diligence is een 'must', de financiele belangen zijn vaak te groot zodat vanuit zorgvuldigheid dit onderzoek verricht dient te worden. JM Corporate Finance richt zich met name op de risico’s, zodat op korte termijn uitsluitsel kan worden gegeven of er nog mogelijke deal breakers kunnen worden verwacht.

De uitvoering van een Due diligence

Het uitvoeren van een goede Due diligence is een kunst apart en vereist tevens een 'fingerspitzengefuhl' van de betreffende adviseurs; door jarenlange ervaring beschikt JM Corporate Finance over topadviseurs op dit terrein. Een breed onderzoek waarborgt voor de koper tevens toegevoegde waarde bij de te nemen beslissingen en een actielijst van aandachtspunten na de overname.

Wij verwijzen graag naar het boekje 'Due diligence, het proces, de aandachtspunten en het belang' dat door JM Corporate Finance is uitgebracht. U kunt dit boekje vrijblijvend aanvragen via onderstaande gegevens. Middels het hanteren van een checklist kunnen diverse attentiepunten vroegtijdig in beeld worden gebracht. Echter de ervaring van een senior adviseur van JM Corporate Finance brengt zaken aan het licht die vooralsnog veelal onbekend waren en welke alsdan op creatieve wijze kunnen worden opgelost binnen de mogelijkheden van de beoogde dealstructuur.

Informatie over Due diligence?

Een Due diligence onderzoek is uit te voeren in geheel Nederland, van Amsterdam tot Breda en Den Haag. Wij staan voor u klaar! Wenst u meer informatie over het laten uitvoeren van een Due diligence, neem gerust contact met ons op via info@jmpartners.nl of via  076 – 887 00 01. Wij staan u graag te woord en dat doen we gewoon helder, met visie.

Daarnaast kunt u hier ons boekje over Due diligence in de praktijk geheel kosteloos downloaden!

Bekijk onze gerelateerde Due diligence pagina's:

 

 

Wat zeggen onze klanten?

" Bij de verkoop van mijn bedrijf heb ik vooral in het onderhandelingsproces met de koper dankbaar gebruik gemaakt van de ervaring en expertise van JM Partners – en met name van Jan van Wijngaarden. Zijn inzet om tot een uitstekend resultaat te komen was onontbeerlijk. "

Martijn

Begeleiding verkoop

Lees verder

"Ik ben blij dat we voor dit verkooptraject JM Corporate Finance hebben ingeschakeld. JM CF is een prettige partij om mee samen te werken met kennis van zaken. "

Marcel

Begeleiding verkoop

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Jan van Wijngaarden

Partner/Founder

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld