De due diligence wordt door de koper van een onderneming uitgevoerd. JM Corporate Finance B.V. is uw betrouwbare specialist voor een Due diligence.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende intake!
Het belang van een Due diligence

Het due diligence onderzoek ofwel boekenonderzoek wordt door de koper van een onderneming uitgevoerd. Bij een due diligence wordt de tot dusver verkregen informatie over de te verkopen onderneming getoetst. Tevens wordt er geverifieerd of er geen substantiële "lijken in de kast" aanwezig zijn. Uiteraard kan een verkoper die zich tijdig op het verkoopproces voorbereid, zich reeds op het komende due diligence onderzoek voorbereiden, zodat er geen noemenswaardige bevindingen zullen zijn ("verkoop klaarmaken").

Elke due diligence uitgevoerd door JM Corporate Finance leidt tot diverse actiepunten en attentiepunten welke tijdens de onderhandelingen kunnen worden gebruikt om de overnamedeal te optimaliseren. Het uitvoeren van een due diligence is een “must”, de financiele belangen zijn vaak te groot zodat vanuit zorgvuldigheid dit onderzoek verricht dient te worden. JM Corporate Finance richt zich met name op de risico’s, zodat op korte termijn uitsluitsel kan worden gegeven of er nog mogelijke deal breakers kunnen worden verwacht.

De uitvoering van een Due diligence

Het uitvoeren van een goede due diligence is een kunst apart en vereist tevens een "fingerspitzengefuhl" van de betreffende adviseurs; door jarenlange ervaring beschikt JM Corporate Finance over topadviseurs op dit terrein. Een breed onderzoek waarborgt voor de koper tevens toegevoegde waarde bij de te nemen beslissingen en een actielijst van aandachtspunten na de overname.

Wij verwijzen graag naar het boekje "Due Diligence, het proces, de aandachtspunten en het belang" dat door JM Corporate Finance is uitgebracht. U kunt dit boekje vrijblijvend aanvragen via onderstaande gegevens. Middels het hanteren van een checklist kunnen diverse attentiepunten vroegtijdig in beeld worden gebracht. Echter de ervaring van een senior adviseur van JM Corporate Finance brengt zaken aan het licht die vooralsnog veelal onbekend waren en welke alsdan op creatieve wijze kunnen worden opgelost binnen de mogelijkheden van de beoogde dealstructuur.

Informatie over Due diligence ?

Een Due Diligence onderzoek is uit te voeren in geheel Nederland, van Amsterdam tot Breda en Den Haag. Wij staan voor u klaar! Wenst u meer informatie over het laten uitvoeren van een Due diligence, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen via het e-mailadres info@jmpartners.nl of via het telefoonnummer 076 – 887 00 01. Wij staan u graag te woord.

Daarnaast kunt u hier ons boekje over Due Diligence in de praktijk geheel kostenloos downloaden!

Stel direct een vraag

Vraag het aan:

Jan van Wijngaarden

Partner

Bel mij terug

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie?
Vul uw gegevens in en wij bellen u z.s.m. terug.

Telefoonnummer achterlaten
Zij vertrouwen op JM Partners
  • Pharma Source
  • Aannemingsbedrijf De Wit Drunen
  • Van Mook schoentechniek
  • Nimo project management
  • Advanced Waste Water Systems