Over de opvolging van een familiebedrijf dient niet te makkelijk te worden gedacht. Juist omdat de banden onderling zo intens zijn, kan de zakelijke kant van de overname erg gevoelig liggen. Er dient niet alleen rekening te worden gehouden met de wensen van de opvolger en het verkopende familielid, maar ook met eventuele andere familieleden. Daarom is het van wezenlijk belang dat, wanneer er sprake is van opvolging binnen het familiebedrijf, al in een vroeg stadium over de zakelijke aspecten gesproken wordt.
Externe adviseur opvolging familiebedrijf

Er zijn verschillende mogelijkheden wanneer u spreekt over de opvolging van het familiebedrijf. Om te zorgen dat de overname voor alle partijen zo optimaal mogelijk geregeld wordt, doet u er verstandig aan om een externe adviseur in te schakelen. JM Corporate Finance B.V. heeft uitstekende adviseurs tot haar beschikking die in overleg met u de meest aantrekkelijke fiscale constructie kiezen voor uw familiebedrijf. Als onafhankelijke partij kunnen wij de overname objectief beoordelen en daardoor zorgdragen voor een soepel verloop van de waardebepaling en (eventuele) onderhandelingen.

Financiering opvolging familiebedrijf

Wanneer de opvolger op zoek gaat naar een financieringsmogelijkheid, zijn er tal van opties waar hij aan kan denken. Vaak wordt een deel van de financiering verstrekt door de verkoper. In aanvulling hierop wordt vaak gekozen voor een bancaire lening. Om goed voorbereid te zijn kan JM Corporate Finance B.V. een financieringsmemorandum opstellen waarmee de opvolger naar de bank kan gaan. De kans dat de lening wordt verstrekt, wordt door een degelijk en transparant memorandum aanzienlijk verhoogd.

Wilt u meer weten over een opvolging in een familiebedrijf?

Mocht u meer informatie wensen over de opvolging binnen een familiebedrijf, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via deze website, via info@jmpartners.nl of via telefoonnummer 076-8870001. Wij zijn gevestigd in Breda.

Bel mij terug

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie?
Vul uw gegevens in en wij bellen u z.s.m. terug.

Telefoonnummer achterlaten
Stel direct een vraag

Vraag het aan:

Jan van Wijngaarden

Partner

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over onze dienstverlening? Neem contact met ons op of bekijk de lijst met veelgestelde vragen (FAQ).

Bekijk de FAQ