012622jmpartners 20189

Onderhandelingen en mediation

Een succesvol proces van overname staat of valt bij effectieve onderhandelingen. Gedegen ervaring van een specialist is hierbij dus van groot belang teneinde de geformuleerde doelstellingen te realiseren en een win-win situatie voor beide partijen te bewerkstelligen.

De kernwaarden van JM Corporate Finance

Maatwerk en oplossingsgericht
Kwaliteit als primaire focus
Betrokken team vol passie
Flexibel met oog voor detail

Onderhandelingen

Bij elk proces van bedrijfsovername spelen de onderhandelingen een belangrijke rol; eigenlijk beginnen de onderhandelingen reeds bij de allereerste gesprekken met de wederpartij, hetzij de koper, hetzij de verkoper. De JM Corporate Finance adviseurs kennen de kunst en techniek van het onderhandelen vanwege hun jarenlange ervaringen met Corporate Finance trajecten. Onderhandelen betekent tevens het inplannen van een goede voorbereiding, jezelf inleven in de wederpartij, het goed definiëren van de eigen en andermans doelstellingen, het creëren van een goede sfeer en het zich bewustzijn van het feit dat een "win-win"situatie dient te worden gerealiseerd. Ook kan onderhandelen betekenen dat soms een harde opstelling dient te worden verkondigd en dat bepaalde grenzen niet kunnen worden overschreden.

Mediation

Indien oplossingen dienen te worden gezocht voor partijen die in conflict zijn ("mediation"), vergt dit zorgvuldige afwegingen en passende oplossingen rekening houdend met de belangen van beide partijen. Door de senioriteit en onafhankelijkheid van de JM adviseurs zijn wij in staat om hier optimaal mee om te gaan, daarbij overwegend dat tijd genomen moet worden om de situatie te inventariseren en om passende oplossingen te bedenken. Onderhandelingstechnieken zijn van belang, echter het gaat met name om het gevoel voor de bestaande verhoudingen tussen partijen met hun eigen achtergronden.

Hulp nodig bij de onderhandelingen en mediation?

Wanneer u ondersteuning of advies wenst bij een eventuele onderhandeling of mediation, neem gerust contact met ons op via info@jmpartners.nl of via  076 – 887 00 01. Wij staan u graag te woord en dat doen we gewoon helder, met visie.

Wat zeggen onze klanten?

" Bij de verkoop van mijn bedrijf heb ik vooral in het onderhandelingsproces met de koper dankbaar gebruik gemaakt van de ervaring en expertise van JM Partners – en met name van Jan van Wijngaarden. Zijn inzet om tot een uitstekend resultaat te komen was onontbeerlijk. "

Martijn

Begeleiding verkoop

Lees verder

"Ik ben blij dat we voor dit verkooptraject JM Corporate Finance hebben ingeschakeld. JM CF is een prettige partij om mee samen te werken met kennis van zaken. "

Marcel

Begeleiding verkoop

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Jan van Wijngaarden

Partner/Founder

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld