072021jmpartners 41874

Waardering / second opinion

Bij de waardering van een onderneming gaat het met name om de "unique selling points" van de onderneming en om het opstellen van realistische prognoses zodat een reële waardering resulteert.

Is uw bedrijf verkoopklaar?

Ontdek het nu!

Starten met de test

De kernwaarden van JM Corporate Finance

Maatwerk en oplossingsgericht
Kwaliteit als primaire focus
Betrokken team vol passie
Flexibel met oog voor detail

Aandelenwaardering

JM Corporate Finance hanteert de gebruikelijke waarderingsmodellen voor haar cliënten. Echter, het is de visie van JM dat de kwalitatieve elementen danwel de "unique selling points" van een onderneming de echte waarde van de onderneming bepalen. Bij de JM aanpak wordt in detail ingegaan op diverse zaken zoals de marktpositie van de onderneming, de kwaliteit van het personeel en het management, de afhankelijkheid van de afnemers en de leveranciers, eventuele beschikbare immateriële activa en patenten, de sterke en aandachtspunten van de onderneming, de kansen en bedreigingen van de onderneming in de markt etc.

Realistische waardering

De waarderingsfilosofie van JM Corporate Finance kenmerkt zich tevens middels het realistisch beoordelen van de uitkomsten van de waardering in het licht van de dagelijkse MKB praktijk, ofwel welke waarderingen zijn op het moment van waarderen gangbaar en gebruikelijk ("benchmarken"). Dit teneinde de perceptie van koper dan wel verkoper omtrent de waardering te managen. Ook maken wij in het algemeen voor het opstellen van een waardering geen uitgebreide rapportages, maar beperken wij ons tot de kern en de van toepassing zijnde hoofdlijnen. Op deze wijze zijn wij ons tevens bewust van de kosten van een dergelijke rapportage, maar worden voor de ondernemer de essentialia wel behandeld en besproken.

Second opinion waardering

Wanneer een koper of verkoper een waardering heeft ontvangen van een andere Corporate Finance expert, kan het voorkomen dat deze de waardering wil laten toetsen. JM Corporate Finance voert deze opdrachten uit vanuit een kritische opbouwende invalshoek en probeert oplossingen aan te dragen teneinde partijen bij elkaar te brengen.

Waardering of second opinion aanvragen?

Wenst u meer informatie over het laten uitvoeren van een waardering of wilt u een second opinion laten uitvoeren, neem gerust contact met ons op via info@jmpartners.nl of via  076 – 887 00 01. Wij staan u graag te woord en dat doen we gewoon helder, met visie.

Graag verwijzen wij u naar volgend filmpje waar men op een simpele, doch ludieke wijze laat zien wat belangrijk is bij een bedrijfswaardering; Klik op deze link

Waarderingschecklist en calculator

Wilt u zelf de waarde van uw bedrijf bepalen? Onze waardering checklist geeft u houvast en een duidelijk overzicht van de belangrijke onderwerpen! Daarnaast kunnen wij u snel ondersteunen bij een waardering door onze waardecalculator. Vul daarbij het overzicht van de vragen in en ontvang binnen 24 uur de waarde van uw bedrijf! 

Wat zeggen onze klanten?

"Het was een bijzonder traject dat twee bekende families uit onze regio bij elkaar heeft gebracht"

Kees

Bedrijfsovername

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Jan van Wijngaarden

Partner/Founder

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld