Bij de waardering van een onderneming gaat het met name om de "unique selling points" van de onderneming en om het opstellen van realistische prognoses zodat een reële waardering resulteert.

Wat is uw bedrijf waard? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende intake!
Aandelenwaardering

JM Corporate Finance hanteert de gebruikelijke waarderingsmodellen voor haar cliënten. Echter, het is de visie van JM dat de kwalitatieve elementen danwel de "unique selling points" van een onderneming de echte waarde van de onderneming bepalen. Bij de JM aanpak wordt in detail ingegaan op diverse zaken zoals de marktpositie van de onderneming, de kwaliteit van het personeel en het management, de afhankelijkheid van de afnemers en de leveranciers, eventuele beschikbare immateriële activa en patenten, de sterke en aandachtspunten van de onderneming, de kansen en bedreigingen van de onderneming in de markt etc.

Realistische waardering

De waarderingsfilosofie van JM Corporate Finance kenmerkt zich tevens middels het realistisch beoordelen van de uitkomsten van de waardering in het licht van de dagelijkse MKB praktijk, ofwel welke waarderingen zijn op het moment van waarderen gangbaar en gebruikelijk ("benchmarken"). Dit teneinde de perceptie van koper dan wel verkoper omtrent de waardering te managen. Ook maken wij in het algemeen voor het opstellen van een waardering geen uitgebreide rapportages, maar beperken wij ons tot de kern en de van toepassing zijnde hoofdlijnen. Op deze wijze zijn wij ons tevens bewust van de kosten van een dergelijke rapportage, maar worden voor de ondernemer de essentialia wel behandeld en besproken.

Second opinion waardering

Wanneer een koper of verkoper een waardering heeft ontvangen van een andere Corporate Finance expert, kan het voorkomen dat deze de waardering wil laten toetsen. JM Corporate Finance voert deze opdrachten uit vanuit een kritische opbouwende invalshoek en probeert oplossingen aan te dragen teneinde partijen bij elkaar te brengen.

Waardering of second opinion aanvragen?

Wenst u meer informatie over het laten uitvoeren van een waardering of wilt u een second opinion laten uitvoeren, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen via het e-mailadres info@jmpartners.nl of via het telefoonnummer 076 – 887 00 01. Wij staan u graag te woord.

Graag verwijzen wij u naar volgend filmpje waar men op een simpele, doch ludieke wijze laat zien wat belangrijk is bij een bedrijfswaardering;

https://www.youtube.com/watch?v=3_R14_eFCOg

Stel direct een vraag

Vraag het aan:

Jan van Wijngaarden

Partner

Bel mij terug

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie?
Vul uw gegevens in en wij bellen u z.s.m. terug.

Telefoonnummer achterlaten
Zij vertrouwen op JM Partners
  • Pharma Source
  • Fabius Opleidingen
  • De Visser Aannemingsbedrijf
  • Kapimex
  • Van Hengstum apparatenbouw