30

mei

Gouden tips voor bedrijfsoverdracht: tip 3

Bij JM Corporate Finance begeleiden wij met grote regelmaat bedrijfsovernames, van het “verkoopklaar maken” van een bedrijf tot en met de onderhandelingen. Speciaal voor de lezers van onze blog hebben wij een tiplijst samengesteld met praktische handvatten die van belang zijn bij een bedrijfsoverdracht.

Deze week is onze tip:

Schakel een ervaren adviseur in met een track-record.

Een bedrijfsoverdracht is niet eenvoudig aangezien diverse bedrijfsmatige aspecten van belang kunnen zijn, zoals ondermeer; fiscaliteit, commerciële status en kansen, kwaliteit van de organisatie, cultuur, juridische structuur, milieu, pensioensysteem, financiële positie en rentabiliteit, arbeidsrecht, het vastleggen van afspraken in een contract etc. Uit de praktijk blijkt dat ervaren adviseurs in staat moeten zijn om juist wanneer er zich valkuilen aandienen dan wel “lijken uit de kast” naar voren zijn gekomen op creatieve wijze tot een oplossing te kunnen komen.

Daarnaast wordt er tijdens een bedrijfsoverdracht veelvuldig onderhandeld en het is dan van belang om de relatie met de wederpartij goed te houden, zonder de belangen van de partij die wordt geadviseerd uit het oog te verliezen. Het is een kunst om dan de “win-win” gedachte overeind te houden, zonder mee te gaan in de emotie en het spel. Aangezien de belangen veelal groot zijn, zeker vanuit financieel oogpunt (de verkoper denkt aan zijn pensioen, de koper wenst niet teveel te betalen), is het altijd aan te raden om jezelf door een ervaren adviseur te laten begeleiden. Goedkoop kan dan vaak duurkoop zijn; echter vraag altijd van tevoren een offerte en het uurtarief en ga in op zijn of haar track-record; probeer te achterhalen waarom de betreffende adviseur voor u het beste zal zijn.

Wilt u meer informatie over het type adviseur wat voor u het beste zal zijn? Wij adviseren u graag. Neem contact met ons op voor meer informatie.


Meer nieuws

foto1

JM Corporate Finance ook actief in Zuid-Limburg

Recentelijk heeft JM Corporate Finance Gransier Bike Parts uit Heer...

Lees verder
isaac smith at77q0njnt0 unsplash

Waarderen kun je leren!

Regelmatig treffen wij ondernemers die op het moment dat zij hun be...

Lees verder
4.niniknapenbodegravenjmpartners

Versterking team JM Corporate Finance!

Nini Knapen is aangetrokken om binnen JM Corporate Finance onderste...

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Jan van Wijngaarden

Partner/Founder

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld