bedrijfsverkoop-jmpartners.jpeg

Bedrijfsovername/ -verkoop

Bij een bedrijfsovername c.q. verkoop is een tijdige en gedegen voorbereiding van belang voor het uiteindelijke succes. Het gaat niet alleen om de (ver)koopprijs en contractvoorwaarden, maar ook om het win-win gevoel. JM Partners helpt u graag bij het verkopen of kopen van een onderneming!

Is uw bedrijf verkoopklaar?

Ontdek het nu!

Starten met de test

De kernwaarden van JM Corporate Finance

Maatwerk en risicogericht
Kwaliteit als primaire focus
Groot netwerk van deskundigen
Constructief en kritisch

Bedrijfsovername

Indien een ondernemer besluit zijn/haar onderneming te verkopen danwel een onderneming over te nemen dan kan JM Corporate Finance het gehele proces vanaf het allereerste begin tot en met het ondertekenen van de contracten en een mogelijk integratietraject daarna met betrekking tot alle daarbij behorende aspecten, eventueel in samenwerking met adviseurs uit haar netwerk, begeleiden. Dit betekent dat wij als all-round Corporate Finance adviseur kunnen optreden waarbij wij onze senioriteit, ervaring en creativiteit inzetten teneinde de belangen van onze cliënten optimaal te kunnen waarborgen.

Bedrijfsverkoop

Regelmatig organiseren wij verkooptrajecten voor onze klanten. Dit begint met het begrijpen van de business en de activiteiten van de klant dan wel het identificeren van de sterke en zwakke punten van de onderneming alsmede de kansen en bedreigingen in de markt. Een en ander resulteert dan in een maatwerk informatiememorandum welke na het tekenen van een geheimhoudingsovereenkomst kan worden aangeboden aan mogelijke kopers van de onderneming.

Uiteraard dient dan ook bekend te zijn welke realistische vraagprijs mogelijk is in de huidige marktomstandigheden en welke mogelijke “dealbreakers” naar voren zouden kunnen komen. Dit vereist uiteraard enige voorbereiding. Veelal adviseren wij dan ook om de onderneming allereerst c.q. tijdig verkoop klaar te maken voordat een verkooptraject in gang wordt gezet. Op deze wijze kunnen gesignaleerde aandachtspunten tijdig worden opgevolgd en opgelost.

In de praktijk blijkt dit inderdaad rendement op te leveren in de vorm van een hogere verkoopprijs en/of betere andere contractvoorwaarden voor de verkopende partij. Een goede voorbereiding bepaalt dan ook veelal het succes van het gehele traject, ofwel wij adviseren elke ondernemer hiermee tijdig te beginnen!

Gefaseerde bedrijfsverkoop via een pre-exit

Wanneer u als ondernemer enerzijds de behoefte heeft om een deel van uw opgebouwde bedrijfswaarde veilig te stellen en anderzijds veel kansen in de markt ziet en daarom graag nog een aantal jaren wil ondernemen en groeien met uw bedrijf, dan kan een gefaseerde bedrijfsverkoop via een zogenaamde pre-exit mogelijk interessant zijn.

Hierbij verkoopt u een deel van uw bedrijf aan een investeerder (ook wel 'private equity' genoemd). Samen met deze investeerder stelt u een groeiplan op voor een periode van circa 4 tot 7 jaar. Na het realiseren van de groeidoelstelling verkoopt u – gezamenlijk met de investeerder – het bedrijf (de zogenaamde totale ‘exit’). Doorgaans zijn de gezamenlijke opbrengsten van de twee transacties voor u als ondernemer substantieel hoger dan de opbrengst bij een verkoop ineens.

Informatie over bedrijfsovername of -verkoop

Wenst u meer informatie over de overname of verkoop van een bedrijf, neem gerust contact met ons op via info@jmpartners.nl of via  076 – 887 00 01. Wij staan u graag te woord.

Lees ook onze nieuwsberichten waar we wekelijks interessante artikelen en tips voor u plaatsen. Zoals: 
Zorg voor een goede voorbereiding van de bedrijfsoverdracht
Benader de overdracht vanuit het bedrijfssysteem

Wat zeggen onze klanten?

"Ondanks dat het verkooptraject zeker intensief was, heeft JM Corporate Finance er altijd voor gezorgd dat het voor mij overzichtelijk en begrijpelijk bleef. Een fijne partner die echt ondersteunt waar nodig."

Martijn en Marjolein

Bedrijfsoverdracht

Lees verder

"Wij danken JM Corporate Finance voor hun expertise en vooral de rust terug te brengen wanneer we in twijfel geraakten door de complexiteit van dit proces."

Ron en Sylvia

Begeleiding verkoop

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Jan van Wijngaarden

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld