bedrijfsverkoop jmpartners

Bedrijfsovername/ -verkoop

Timing en een gedegen voorbereiding is bij een bedrijfsovername c.q. bedrijfsverkoop cruciaal voor het uiteindelijke succes. Het gaat niet alleen om de (ver)koopprijs en contractvoorwaarden, maar ook om het win-win gevoel. JM Corporate Finance helpt u graag bij het verkopen of kopen van een onderneming!

Is uw bedrijf verkoopklaar?

Ontdek het nu!

Starten met de test

De kernwaarden van JM Corporate Finance

Maatwerk en oplossingsgericht
Kwaliteit als primaire focus
Betrokken team vol passie
Flexibel met oog voor detail

Bedrijfsovername

Een bedrijf overnemen of verkopen is een lastig proces. Als u besluit uw onderneming te verkopen, of een onderneming over te nemen, kan JM Corporate Finance het gehele verkoopproces begeleiden. Dagelijks bieden wij hulp bij bedrijfsoverdrachten, vanaf het allereerste begin tot en met het ondertekenen van de contracten. Maar denk ook aan alle stappen daartussen zoals waardering, informatiememorandum, letter of intent, due diligence en onderhandelingen. Wij begeleiden bijvoorbeeld ook een mogelijk integratietraject met betrekking tot alle daarbij behorende aspecten, eventueel in samenwerking met adviseurs uit ons netwerk. Dit betekent dat wij als allround Corporate Finance adviseur kunnen optreden waarbij wij onze senioriteit, ervaring en creativiteit inzetten teneinde de belangen van onze cliënten optimaal te kunnen waarborgen. Zo zorgen we ervoor dat een bedrijfsovername zo soepel mogelijk verloopt.

Verkoop bedrijf

JM Corporate Finance heeft een gedegen trackrecord bij de begeleiding van verkooptrajecten. Er komt veel kijken bij de verkoop van een bedrijf, juist voor u als ondernemer. Er gaan logischerwijs veel vragen door uw hoofd, waar wij door onze jarenlange ervaring (veelal) het antwoord op weten. Voor ons begint het altijd met het bedrijf begrijpen. Voordat uw onderneming wordt verkocht, willen we eerst alles weten. Het verkooptraject begint altijd met het begrijpen van de business en de activiteiten van de klant dan wel het identificeren van de sterke en zwakke punten van de onderneming, alsmede de kansen en bedreigingen in de markt. Een en ander resulteert dan in een maatwerk informatiememorandum welke na het tekenen van een geheimhoudingsovereenkomst kan worden aangeboden aan mogelijke kopers van de onderneming.

jmcorporatefinancefilmscreenshot02

Uiteraard dient in de voorbereidende fase van de bedrijfsverkoop ook bekend te zijn welke realistische vraagprijs mogelijk is in de huidige marktomstandigheden en welke aandachtspunten of mogelijke “dealbreakers” naar voren zouden kunnen komen. Dit vereist uiteraard enige voorbereiding. Veelal adviseren wij dan ook om de onderneming allereerst c.q. tijdig verkoop klaar te maken voordat een verkooptraject in gang wordt gezet. Op deze wijze kunnen gesignaleerde aandachtspunten tijdig worden opgevolgd en opgelost.

In de praktijk blijkt dit inderdaad rendement op te leveren in de vorm van een hogere verkoopprijs en/of betere contractvoorwaarden voor de verkopende partij. Een goede voorbereiding bepaalt dan ook veelal het succes van het gehele traject, ofwel wij adviseren elke ondernemer hiermee tijdig te beginnen!

Informatie over bedrijfsovername of bedrijfsverkoop

Wenst u meer informatie over de overname of verkoop van een bedrijf, neem gerust contact met ons op via info@jmpartners.nl of via  076 – 887 00 01. Wij staan u graag te woord.

Lees ook onze nieuwsberichten waar we wekelijks interessante artikelen en tips voor u plaatsen. Zoals: 
Zorg voor een goede voorbereiding van de bedrijfsoverdracht
Benader de overdracht vanuit het bedrijfssysteem

Wat zeggen onze klanten?

" Bij de verkoop van mijn bedrijf heb ik vooral in het onderhandelingsproces met de koper dankbaar gebruik gemaakt van de ervaring en expertise van JM Partners – en met name van Jan van Wijngaarden. Zijn inzet om tot een uitstekend resultaat te komen was onontbeerlijk. "

Martijn

Begeleiding verkoop

Lees verder

"Ik ben blij dat we voor dit verkooptraject JM Corporate Finance hebben ingeschakeld. JM CF is een prettige partij om mee samen te werken met kennis van zaken. "

Marcel

Begeleiding verkoop

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Jan van Wijngaarden

Partner/Founder

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld