bedrijfsverkoop jmpartners

Bedrijfsovername / bedrijfsverkoop

Bij een bedrijfsovername c.q. bedrijfsverkoop is een tijdige en gedegen voorbereiding van belang voor het uiteindelijke succes. Het gaat niet alleen om de (ver)koopprijs en contractvoorwaarden, maar ook om het win-win gevoel. JM Partners helpt u graag bij het verkopen of kopen van een onderneming!

Is uw bedrijf verkoopklaar?

Ontdek het nu!

Starten met de test

De kernwaarden van JM Corporate Finance

Maatwerk en risicogericht
Kwaliteit als primaire focus
Groot netwerk van deskundigen
Constructief en kritisch

Bedrijfsovername

Een bedrijf overnemen of verkopen is een lastig proces. Indien een ondernemer besluit zijn/haar onderneming te verkopen, dan wel een onderneming over te nemen, kan JM Corporate Finance het gehele verkoopproces begeleiden. Wij bieden hulp bij bedrijfsovernames, vanaf het allereerste begin als bedrijfsovername adviseur tot en met het ondertekenen van de contracten. Maar denk ook aan alle stappen daartussen. Wij begeleiden bijvoorbeeld ook een mogelijk integratietraject met betrekking tot alle daarbij behorende aspecten, eventueel in samenwerking met adviseurs uit ons netwerk. Dit betekent dat wij als all-round Corporate Finance adviseur kunnen optreden waarbij wij onze senioriteit, ervaring en creativiteit inzetten teneinde de belangen van onze cliënten optimaal te kunnen waarborgen. Zo zorgen we ervoor dat een bedrijfsovername zo soepel mogelijk verloopt.

Verkoop bedrijf

JM Partners organiseert regelmatig verkooptrajecten voor haar klanten. De verkoop van een bedrijf begint altijd met het bedrijf begrijpen. Verkoop uw onderneming wordt verkocht, willen we eerst alles weten. Daarom begint een verkooptraject altijd met het begrijpen van de business en de activiteiten van de klant dan wel het identificeren van de sterke en zwakke punten van de onderneming, alsmede de kansen en bedreigingen in de markt. Een en ander resulteert dan in een maatwerk informatiememorandum welke na het tekenen van een geheimhoudingsovereenkomst kan worden aangeboden aan mogelijke kopers van de onderneming.

Uiteraard dient in de voorbereidende fase van de bedrijfsverkoop ook bekend te zijn welke realistische vraagprijs mogelijk is in de huidige marktomstandigheden en welke aandachtspunten of mogelijke “dealbreakers” naar voren zouden kunnen komen. Dit vereist uiteraard enige voorbereiding. Veelal adviseren wij dan ook om de onderneming allereerst c.q. tijdig verkoop klaar te maken voordat een verkooptraject in gang wordt gezet. Op deze wijze kunnen gesignaleerde aandachtspunten tijdig worden opgevolgd en opgelost.

In de praktijk blijkt dit inderdaad rendement op te leveren in de vorm van een hogere verkoopprijs en/of betere contractvoorwaarden voor de verkopende partij. Een goede voorbereiding bepaalt dan ook veelal het succes van het gehele traject, ofwel wij adviseren elke ondernemer hiermee tijdig te beginnen!

Pre-exit: gefaseerde bedrijfsverkoop

Als ondernemer heeft u de afgelopen jaren hard aan de weg getimmerd. Uw bedrijf is flink gegroeid en hoewel u nog veel kansen in de markt ziet die u de komende jaren wil gaan benutten, wilt u ook een deel van opgebouwde bedrijfswaarde verzilveren. Dat is geen gekke gedachte en is ook mogelijk door middel van een zogenaamde pre-exit, oftewel een gefaseerde bedrijfsverkoop. Deze vorm van bedrijfsverkoop geeft u de kans om uw onderneming nog een aantal jaren te laten groeien, maar alvast wel een deel van de opgebouwde bedrijfswaarde veilig te stellen.

Wat is een pre-exit?

Bij een pre-exit kiest u ervoor een deel van uw bedrijf te verkopen aan een investeerder (ook wel 'private equity' genoemd). Samen met deze investeerder stelt u een groeiplan op voor een periode van circa 4 tot 7 jaar. Na het realiseren van de groeidoelstelling verkoopt u – gezamenlijk met de investeerder – het bedrijf (de zogenaamde totale ‘exit’). Doorgaans zijn de gezamenlijke opbrengsten van de twee transacties voor u als ondernemer substantieel hoger dan de opbrengst bij een verkoop ineens.

Informatie over bedrijfsovername of bedrijfsverkoop

Wenst u meer informatie over de overname of verkoop van een bedrijf, neem gerust contact met ons op via info@jmpartners.nl of via  076 – 887 00 01. Wij staan u graag te woord.

Lees ook onze nieuwsberichten waar we wekelijks interessante artikelen en tips voor u plaatsen. Zoals: 
Zorg voor een goede voorbereiding van de bedrijfsoverdracht
Benader de overdracht vanuit het bedrijfssysteem

Wat zeggen onze klanten?

"De ervaring leert dat een snelle en juiste aanlevering van de informatie het proces versnelt en de doorlooptijd verkort. In de diverse stadiums van het verkooptraject heeft de input van de adviseurs van JM Corporate Finance gezorgd voor een optimaal verkoopresultaat."

Wiek

Verkoop onderneming

Lees verder

"Na diverse kennismakinggesprekken met verschillende kandidaat-kopers hebben de verkopende ondernemers de perfecte ‘fit en klik’ gevonden."

Verkoper

Begeleiding verkoop

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Jan van Wijngaarden

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld