Bij een bedrijfsovername c.q. verkoop is een tijdige en gedegen voorbereiding van belang voor het uiteindelijke succes. Het gaat niet alleen om de (ver)koopprijs en contractvoorwaarden, maar ook om het win-win gevoel.

Complete begeleiding van A tot Z. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende intake!
Bedrijfsovername

Indien een ondernemer besluit zijn/haar onderneming te verkopen danwel een onderneming over te nemen dan kan JM Corporate Finance het gehele proces vanaf het allereerste begin tot en met het ondertekenen van de contracten en een mogelijk integratietraject daarna met betrekking tot alle daarbij behorende aspecten, eventueel in samenwerking met adviseurs uit haar netwerk, begeleiden. Dit betekent dat wij als all-round Corporate Finance adviseur kunnen optreden waarbij wij onze senioriteit, ervaring en creativiteit inzetten teneinde de belangen van onze cliënten optimaal te kunnen waarborgen.

Bedrijfsverkoop

Regelmatig organiseren wij verkooptrajecten voor onze klanten. Dit begint met het begrijpen van de business en de activiteiten van de klant dan wel het identificeren van de sterke en zwakke punten van de onderneming alsmede de kansen en bedreigingen in de markt. Een en ander resulteert dan in een maatwerk informatiememorandum welke na het tekenen van een geheimhoudingsovereenkomst kan worden aangeboden aan mogelijke kopers van de onderneming.

Uiteraard dient dan ook bekend te zijn welke realistische vraagprijs mogelijk is in de huidige marktomstandigheden en welke mogelijke “dealbreakers” naar voren zouden kunnen komen. Dit vereist uiteraard enige voorbereiding. Veelal adviseren wij dan ook om de onderneming allereerst c.q. tijdig verkoop klaar te maken voordat een verkooptraject in gang wordt gezet. Op deze wijze kunnen gesignaleerde aandachtspunten tijdig worden opgevolgd en opgelost.

In de praktijk blijkt dit inderdaad rendement op te leveren in de vorm van een hogere verkoopprijs en/of betere andere contractvoorwaarden voor de verkopende partij. Een goede voorbereiding bepaalt dan ook veelal het succes van het gehele traject, ofwel wij adviseren elke ondernemer hiermee tijdig te beginnen!

Informatie over bedrijfsovername of -verkoop

Wenst u meer informatie over de overname of verkoop van een bedrijf, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen via het e-mailadres info@jmpartners.nl of via het telefoonnummer 076 – 887 00 01. Wij staan u graag te woord.

Lees ook onze blog waar we wekelijks interessante artikelen en tips voor u plaatsen: 
Zorg voor een goede voorbereiding van de bedrijfsoverdracht
Benader de overdracht vanuit het bedrijfssysteem

Stel direct een vraag

Vraag het aan:

Jan van Wijngaarden

Partner

Bel mij terug

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie?
Vul uw gegevens in en wij bellen u z.s.m. terug.

Telefoonnummer achterlaten
Zij vertrouwen op JM Partners
  • Aannemingsbedrijf De Wit Drunen
  • Easy Way
  • De Visser Aannemingsbedrijf
  • Kapimex
  • Van Mook schoentechniek