Verkoop bedrijf

Er komt veel kijken bij een bedrijfsverkoop!

U hebt besloten om uw bedrijf in de verkoop te zetten, maar waar moet u beginnen? De verkoop van een bedrijf kan als overweldigend worden ervaren, zeker als u dit proces nog nooit eerder hebt meegemaakt. Na vele jaren uw onderneming succesvol geleid te hebben, komen er bij de verkoop van uw bedrijf veel vragen op u af.

  • Waar vind ik een geschikte opvolger voor mijn bedrijf?
  • Is mijn onderneming eigenlijk al wel klaar om overgedragen te worden aan een nieuwe eigenaar?
  • Tegen welke prijs en bijbehorende voorwaarden ga ik mijn onderneming overdragen?
  • Wat komt er verder allemaal kijken bij de verkoop van mijn bedrijf?
  • JM Corporate Finance: Gewoon helder, met visie.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Schakel een overnameadviseur in

Laat u goed informeren. De verkoop van een bedrijf is een lang traject met een aantal fases, die verschillende expertises vereisen. Zelfs de meest ervaren ondernemers beschikken niet over alle kennis die nodig is om een succesvolle verkoop van een bedrijf te realiseren. Een overnameadviseur kan uitkomst bieden bij de verkoop van uw bedrijf. Zij kunnen u namelijk helpen bij het beantwoorden van al uw vragen en u begeleiden bij de verkoop van uw bedrijf. Belangrijk is dat u goed geïnformeerd wordt over de ‘ins’ en ‘outs’ van een verkooptraject. Geen verrassingen en misverstanden, waardoor er geen cruciale fouten worden gemaakt bij de verkoop van uw bedrijf. En het kan u tevens veel schelen in de opbrengst! Naast het bieden van ondersteuning bij de verkoop van uw bedrijf kan een overnameadviseur u ook bijstaan bij het uitvoeren van een bedrijfswaardering, het voeren van de onderhandelingen en het opstellen van de transactiedocumenten.

Neem de tijd

Neem ruim de tijd! Dat is een voorwaarde om de verkoop van uw bedrijf tot een succes te brengen. De verkoop van een bedrijf is een complex en tijdrovend proces, waar u al gauw een jaar voor uit moet trekken. In de meest ideale situatie begint u zelf al drie tot vijf jaar voor de gewenste bedrijfsovername met de voorbereiding van de verkoop van uw bedrijf. U zorgt ervoor dat uw onderneming ‘verkoopklaar’ is door de Unique Selling Points (USP's) uit te lichten en de zwakke punten te verbeteren c.q. op te lossen. Daarnaast vergt de daadwerkelijke verkoop van uw bedrijf een lange adem. U wordt namelijk intensief betrokken bij het gehele traject en komt voortdurend voor keuzes en beslissingen te staan.

Bewaar de rust

De bedrijfsmatige zaken gaan ook gewoon door tijdens de verkoop van uw bedrijf, hetgeen betekent dat het verkooptraject tussen de dagelijkse werkzaamheden door uitgevoerd dient te worden. De verkoop van een bedrijf is voor de verkoper een energievretende tijd, mede omdat emoties komen en gaan, het onderhandelen wordt afgebroken en dan weer voortgezet wordt of (al dan niet moedwillig) vertraagd. Irritaties en ongeduld kunnen ontstaan naarmate de duur van het traject langer wordt. Op de momenten dat het even tegen zit of het voor uw gevoel niet snel genoeg gaat, dan adviseren wij u om rustig te blijven en de tijd te nemen. Haastige spoed is namelijk zelden goed, dit geldt zeker bij de verkoop van een bedrijf.

Persoonlijke begeleiding

De verkoop van een bedrijf vereist veel kennis, kunde en een kritische blik. De overnameadviseurs van JM Corporate Finance hebben reeds jarenlange ervaring en kunnen u helpen om een succesvolle verkoop van uw bedrijf te realiseren. Onze adviseurs besteden niet alleen aandacht aan de benodigde expertise, maar vinden ook persoonlijk contact met u als cliënt van groot belang. Het opbouwen van een goede relatie met een cliënt is de basis voor een efficiënte en effectieve samenwerking. Die samenwerking draagt eraan bij om de verkoop van uw bedrijf tot een succes te brengen.

Heeft u vragen over de verkoop van uw bedrijf of heeft u advies nodig bij de verkoop van uw bedrijf, neem dan gerust contact op met de adviseurs van JM Corporate Finance.

Heeft u hulp nodig bij de verkoop van uw bedrijf?

JM Corporate Finance helpt u graag verder. Gewoon helder en met visie!

Vragen? Neem contact op!

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart Koreman

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld