Due diligence expert

Een due diligence, ofwel een boekenonderzoek, vergt veel kennis en inzicht. Daarom is het raadzaam om een expert in te schakelen die u kan helpen bij de uitvoering van alle details die bij dit proces horen. JM Corporate Finance heeft ruime ervaring met bedrijfsoverdrachten en kan u maatwerk en kwaliteit bieden in het boekenonderzoek. Wij leggen u graag uit hoe onze due diligence experts te werk gaan.

  • JM Corporate Finance: Gewoon helder, met visie.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Advies van een due diligence expert

Het due diligence onderzoek kan omschreven worden als een incidentele en diepgaande bedrijfsanalyse, waarbij kennis en inzicht vergaard wordt voor een mogelijk overnameproces. Hierdoor kunnen mogelijke risico’s en kansen in kaart worden gebracht en beslissingen goed onderbouwd worden. Veelal worden zonder een boekenonderzoek risico’s onderschat en kansen te rooskleurig beschouwd. In beginsel wordt een due diligence uitgevoerd voor de koper. Het advies van een due diligence expert zal u op de lange termijn tijd en geld besparen, omdat u exact op de hoogte bent van de risico’s binnen uw toekomstige onderneming en daarop tijdig actie kunt ondernemen. Uiteraard kan een verkoper zich ook op een due diligence voorbereiden.

De onderzoeksobjecten

De due diligence experts van JM Corporate Finance hebben ervaring in het in kaart brengen van verschillende aspecten van een onderneming. Zo zijn zij uiteraard gespecialiseerd in het beoordelen van de financiële positie van het bedrijf, het onderzoeken van de huidige en toekomstige fiscale situatie en het opstellen van de juridische documentatie. Echter, de onderzoeksobjecten zijn naar wens van de kopende partij aan te passen. Aspecten als de verwachte synergie, de huidige bedrijfscultuur en een strategische analyse kunnen ook onderzocht worden. Met onze gratis due diligence checklist helpen wij u een beeld te krijgen van de meest gebruikelijke onderzoeksonderwerpen. Zo kunt u zelf al een start maken met het verzamelen van de juiste documentatie.

De due diligence experts van JM Corporate Finance

De ervaring van een senior due diligence expert van JM Corporate Finance brengt belangrijke zaken aan het licht, welke wij samen met u op creatieve wijze kunnen oplossen. Wij werken dan ook vanuit het oogpunt ‘de klant staat centraal’. Dit betekent dat wij uw situatie individueel beoordelen en zorgen voor een op maat gemaakte en oplossingsgerichte aanpak. Naast dat wij u expertise en kwaliteit bieden, zorgen wij ook voor een persoonlijke klik tussen u en de desbetreffende expert. Op deze manier bent u gegarandeerd van een prettige en vruchtbare samenwerking tijdens het gehele proces. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een due diligence?

Onze experts plannen graag met u een moment in om kennis te maken en uw plannen te bespreken. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden in uw situatie.

Vragen? Neem contact op!

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart Koreman

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld