Liquiditeitsproblemen

Als ondernemer is het vervelend om te maken te krijgen met liquiditeitsproblemen. Maar middels een tijdige en solide aanpak hoeft het niet te laat te zijn om het tij te keren en de cashflow problemen van de onderneming te laten verdwijnen. Hoe eerder de cashflow problemen erkend worden, des te sneller kunnen ze ook worden opgelost. Als gerenommeerd financieel adviesbureau kunnen wij ondernemers begeleiden bij het oplossen van deze liquiditeitsproblemen. Lees hieronder de aanpak van JM Corporate Finance en laten we samen overgaan tot actie!

  • JM Corporate Finance: Gewoon helder, met visie.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Het herkennen en oplossen van liquiditeitsproblemen

Indien de inkomsten van uw onderneming (tijdelijk) lager zijn dan de uitgaven, dan zal dit resulteren in cashflow problemen c.q. een liquiditeitskrapte. Kenmerken hiervan zijn onder meer:

  • traag of niet betalende debiteuren;
  • het bankkrediet dat continu op het limiet staat;
  • een achterstand in het betalen van de lonen;
  • de schulden aan de belastingdienst zijn hoog opgelopen;
  • geen ruimte om te investeren.

Herkent u zich in bovenstaande punten? Dan is het tijd om als ondernemer in actie te komen en de knelpunten te inventariseren, om te bepalen waardoor het (tijdelijke) financieringstekort is ontstaan. Middels een gedegen aanpak kunnen de knelpunten worden aangepakt, zodat cashflow problemen voor u in de toekomst verleden tijd zijn. 

Het maken van een liquiditeitsbegroting

Om liquiditeitsproblemen te herkennen en te kunnen oplossen, is het belangrijk dat er een liquiditeitsbegroting gemaakt wordt. Belangrijk bij het maken van een liquiditeitsbegroting is het in acht nemen van het verschil tussen inkomsten en uitgaven en opbrengsten en kosten. Hierbij dient voornamelijk gedacht te worden aan het meenemen van aflossingen op leningen in de liquiditeitsbegroting, maar ook verwachte investeringen in bedrijfsmiddelen. In dat opzicht verschilt een liquiditeitsbegroting van een winst-en-verliesrekening. Middels het in kaart brengen van alle verwachte inkomsten en uitgaven voor de komende perioden, kan de oorzaak van de verwachte cashflow problemen worden gespecifieerd en kan tijdig worden geanticipeerd op een toekomstige liquiditeitskrapte. Als financieel adviesbureau kunnen wij u ondersteunen bij het opstellen van een liquiditeitsbegroting of deze voor u maken.

Financieel adviesbureau

JM Corporate Finance is een financieel adviesbureau dat in 2009 is opgericht door Jan van Wijngaarden en gevestigd is in Amsterdam en Breda. Middels onze pragmatische aanpak zorgen wij altijd voor een oplossing op maat die past bij elk vraagstuk. Als financieel adviesbureau beschikken wij over een team met veel ervaring en een uitgebreid netwerk van specialisten waardoor wij u op allerlei onderwerpen van financieel, fiscaal en juridisch gebied kunnen adviseren.

Heeft u te maken met liquiditeitsproblemen?

De adviseurs van JM Partners denken graag met u mee.

Vragen? Neem contact op!

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart Koreman

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld