10

nov

Grootse uitdagingen in het dealproces

Uit recent onderzoek van Ansarada en M&A Magazine komt naar voren dat corporate finance specialisten verwachten dat ‘het eens worden over de prijs/waardering’ het komende jaar het moeilijkste onderdeel zal zijn van het dealproces. Moeilijker zelfs dan het regelen van de financiering!

Deze verwachting zien wij in de praktijk al vaak terugkomen. Kopers kijken voornamelijk naar de huidige risico’s in de markt (aankomende recessie, stijgende prijzen, loonkostenontwikkeling, dalende consumentenuitgaven, krapte op de arbeidsmarkt, rentestijgingen, etc.). Verkopers moeten nog wennen aan de nieuwe marktomstandigheden, maar zij zien ook nog steeds veel potentie. Natuurlijk verschilt dit per sector. Sommige sectoren worden nauwelijks geraakt door de huidige marktomstandigheden (of profiteren er juist van), andere sectoren worden in het hart getroffen.

Gezond verstand

Deze nieuwe omstandigheden en verschillende risicopercepties vereisen nogal wat van een adviseur! Realisme, managen van verwachtingen, creativiteit in dealstructuren en een portie ‘gezond verstand’. Eigenschappen die overigens iedere medewerker van JM al ‘met de paplepel krijgt ingegeven’ vanaf indiensttreding, maar waaraan nog meer aandacht zal worden gegeven gedurende de komende turbulente periode.

Doordacht plan

Maar waar doe je als ondernemer nu verstandig aan? Verkopen, niets doen, overleven of juist kopen? De overnamemarkt is echter nog volop in beweging en er zijn ook nog steeds veel kansen voor zowel kopers als verkopers. Het begint met een doordacht plan en een (strategische) visie op de toekomst. Vervolgens zal elke ondernemer besluiten dienen te nemen. Afwachten en niets doen zijn niet altijd reële opties meer en kunnen uiteindelijk veel geld kosten.

 

Meedenken

Uiteraard denken wij hier graag met u over mee! Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat een fysieke of digitale afspraak kan worden gemaakt. Onze medewerkers staan u graag gewoon helder, met visie te woord.

 

JM Corporate Finance B.V.

Bart Koreman, Partner                               

bk@jmpartners.nl

06 – 55 718 515              

Meer weten over de diensten van JM Corporate Finance?

Meer nieuws

jm logo groot

1 op 3 bedrijfsverkopen niet gepland

JM Corporate Finance houdt u graag op de hoogte met interessant nie...

Lees verder
17.activapassiva

Activa/passiva-transactie vs. Aandelentransactie

Overweegt u om uw bedrijf te verkopen of bent u geïnteresseerd...

Lees verder
jm logo groot

JM Corporate Finance attends the IAPA International EMEA Conference in Norway for advisory firms

JM Corporate Finance attends the IAPA International EMEA Conference...

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Jan van Wijngaarden

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld