16

jun

Succesvolle overname Cratos door Mobiliteitsdiensten Nederland BV

Mobility Services Europe B.V. (Cratos) komt na ruim 10 jaar in handen van Mobiliteitsdiensten Nederland B.V.



JM Corporate Finance B.V. begeleidde de aandeelhouders van Cratos (te Amsterdam) bij deze verkoop. JM Corporate Finance heeft in deze branche reeds eerder een succesvolle overname begeleid, namelijk de verkoop van EasyWay in 2012 aan USG People.



Mobility Services Europe B.V. (‘MSE’; voorheen onderdeel van de Cratos Group) heeft meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van mobiliteitsdiensten. In 2005 is Cratos opgericht door Arthur Muller en Stefan Modderman, beiden waren op dat moment nog student. Door een sterk toenemende vraag naar chauffeursritten werd er al snel een kantoorteam samengesteld. De overname van Zapp Studentenchauffeurs in 2011 heeft ervoor gezorgd dat de omvang van het chauffeursbedrijf verdubbelde en de dekking van het bedrijf landelijk werd. Per 1 januari 2016 zijn beide B.V.’s gefuseerd in Mobility Services Europe B.V., met Cratos Mobility en Zapp Studentenchauffeurs als handelsnamen. De onderneming is hedendaags een top-10 speler op het gebied van mobiliteitsdiensten in Nederland.



Vanwege een strategische heroriëntatie heeft de directie van Cratos besloten om de mogelijkheden te onderzoeken voor het verkopen van de business unit Mobility Services Europe B.V. Het zoekproces naar geïnteresseerde (strategische) overnamekandidaten duurde niet lang, daar de mobiliteitsmarkt redelijk jong en transparant is. Na een korte auction-procedure zijn de aandeelhouders snel tot de conclusie gekomen dat er een persoonlijke en strategische klik was met Mobiliteitsdiensten Nederland (te Utrecht).



Door de overname van Mobility Services Europe B.V. versterkt Mobiliteitsdiensten Nederland haar marktpositie in deze nichemarkt. Na de overname blijft de naam ‘Cratos’ bestaan en is continuïteit van de activiteiten, het personeel en de klanten gewaarborgd.

Meer nieuws

jm logo groot

Gouden tips voor bedrijfsoverdracht: tip 10

Bij JM Corporate Finance begeleiden wij met grote regelmaat be...

Lees verder
afbeeldinggrootseuitdagingeninhetdealproces

Grootse uitdagingen in het dealproces

Uit recent onderzoek van Ansarada en M&A Magazine komt naar voren d...

Lees verder
5 wbp01cover jmcorfin v4 1

Hier geen gebakken lucht!

In het nieuwe Regio Business Magazine kunt u JM Corporate Finance n...

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart van den Brule

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld