8

apr

Van Accountant naar een Corporate Finance Adviseur

Op 1 januari 2022 is onze collega Rob van Oosterhout gestart bij JM Corporate Finance als Corporate Finance Adviseur. Benieuwd naar zijn ervaringen bij JM, de verschillen met de branche waarin hij de afgelopen jaren werkzaam was en zijn eerste ervaringen bij een aantal trajecten waarbij hij direct betrokken is geraakt? Lees dan hier verder!

Op 1 januari 2022 ben ik met enorm veel enthousiasme gestart bij JM Corporate Finance te Breda. Na een periode van 12 jaar voor een tweetal accountancy-/advieskantoren werkzaam te zijn geweest is de keuze in 2021 gemaakt om te kiezen voor een nieuwe uitdaging! Enerzijds een grote stap als gevolg van het gaan werken in een ander deel van de financiële sector, anderzijds een kleine stap vanwege het kunnen starten bij een kantoor die qua cultuur erg goed aansluit bij de persoon die ik ben, maar zeker ook qua mogelijkheden op het gebied van individuele ontwikkeling en de duidelijke visie van JM Corporate Finance voor de toekomst.

Hoe bouw je goede relatie met client op

Maart 2022, twee maanden aan de slag als Corporate Finance Adviseur. De maanden zijn voorbij gevlogen en hebben mij een erg goed beeld gegeven van het kantoor, het type en de verschillende soorten dienstverlening waar een ondernemer, investeerder, etc. JM Corporate Finance voor kan inschakelen en waar ik als adviseur een belangrijke rol in kan spelen. De overtuiging dat een goede relatie met een cliënt tot stand komt als gevolg van persoonlijke contact, het geven van aandacht, de juiste en tijdige communicatie en een (nauwe) samenwerking met de cliënt, onderschrijf ik helemaal. Daarnaast ervaar ik de pragmatische aanpak, het continu zoeken naar de beste en juiste oplossing en het kunnen leveren van maatwerk als erg prettig en uitdagend.

Focus van verleden naar toekomst

De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest binnen de Accountancy branche. Een branche waarin ik erg veel heb kunnen leren en bij veel ondernemingen ben geweest, maar hoofdzakelijk bezig was met het verleden van deze ondernemingen. Uiteraard ook gericht op de toekomst, maar het grootste deel van mijn werkzaamheden had betrekking op het verleden en de (vastlegging van de) historische cijfers van de onderneming c.q. ondernemer. De focus is nu bij JM Corporate Finance voornamelijk toekomstgericht, waarbij wij een echte sparringpartner en adviseur tegelijk kunnen zijn en afhankelijk van de soort opdracht een gedegen advies kunnen uitbrengen. Dit kan bij een waardering van de onderneming en het opstellen van een bijbehorende waarderingsrapportage of bijvoorbeeld gedurende een proces van het strategisch inplannen van een pre-exit strategie. Ik ervaar het werk als erg dynamisch vanwege de wisselende werkzaamheden, het adequaat moeten schakelen en het behalen van (tussentijdse) deadlines. 

Diverse werkzaamheden

Resumé, de eerste week bij JM Corporate Finance was een week van introductie, een week van veel zien, lezen en het krijgen van een goede indruk! Vanaf de tweede week ben ik direct aan de slag gegaan en bij verschillende projecten betrokken geraakt, zoals een gefaseerde aandelenverkoop, het begeleiden van een koop van een onderneming, het uitvoeren van een Due Diligence (DD) onderzoek, het opstellen van diverse informatiememoranda in verband met een verkooptraject en het opstellen van een waarderingsrapportage. In de eerste maanden dus al erg veel mogen zien en meemaken binnen het vakgebied M&A! Heel veel zin in alles wat nog komen gaat!

Bent u benieuwd wat JM Corporate Finance voor u kan betekenen?

 

Neem contact op voor meer informatie.

Meer nieuws

earn out regeling

Earn-outregeling bij koop- en verkooptransacties

Bij koop- en verkooptrajecten is het een term die regelmatig voorbi...

Lees verder
img 9617

Eerste Alumni Event een feit!

'Wanneer je alles onder controle hebt ga je niet snel genoeg!' Me...

Lees verder
222

Wacht niet tot vijf voor twaalf!

Heeft u de nieuwe editie van Regio Business al gezien? Maak er zeke...

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart van den Brule

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld