21

jun

Workshop "Bedrijfsoverdracht" 16 juni 2016

Workshop "Bedrijfsoverdracht" door JM Corporate Finance B.V.

Donderdag 16 juni jl. bij de Gasterij De Seterse Hoeve te Oosterhout: vanaf 13.30 uur werden de eerste gasten van de workshop &ldquo;Bedrijfsoverdracht&rdquo; ontvangen. De opkomst was groot, zo&rsquo;n 40 deelnemers die deze informatieve middag hebben bijgewoond. Om 14.00 uur opende Jan van Wijngaarden (partner van JM Corporate Finance) de middag met een welkom en een korte presentatie over het stappenplan bij een bedrijfsoverdracht en de ontwikkelingen in de fusie- en overnamewereld. Onno de Groot (Marree &amp; Van Uunen) nam de deelnemers daarna mee in de wereld van de fiscaliteit: de belangrijkste fiscale aandachtspunten bij een verkoop of overname kwamen aan bod.Na een korte pauze hervatte Leon Westmaas (Collin Crowfund) de workshop. Hij belichtte als 3<sup>e</sup> spreker het onderwerp crowdfunding, welke mogelijkheden hier te benutten zijn wanneer je op zoek bent naar een (alternatieve) financiering voor de overname of verkoop. Hierna lichtte Bart Koreman (JM Corporate Finance) toe hoe de waarde van een onderneming wordt berekend en werd een casus besproken met de aanwezige deelnemers.

Hierna was het wederom tijd voor een drankje, welke kon worden genuttigd op het prachtige terras van Gasterij De Seterse Hoeve. Na de korte onderbreking is het de beurt aan Jurgen van Asten (Blue Legal) om de actuele juridische ontwikkelingen inzake bedrijfsoverdracht toe te lichten. Als knallende afsluiter kwam Jan Henk Bouman (Fountainheads) met een ware &ldquo;Wake-up Call&rdquo; waarin hij ons mee nam naar de toekomst en alle veranderingen die daarbij komen kijken. Zijn boodschap: durf te investeren in producten en diensten die er nu nog niet zijn, denk de toekomst in! Maak kennis met de totale wereld om je heen, wie weet wat je voor elkaar kunt betekenen.

Na deze enerverende afsluiter was het tijd voor de borrel en een hapje aan de bar. Napraten en kennismaken onder het genot van een hapje en drankje, er werd gretig gebruik van gemaakt. Al met al durven we te stellen dat de workshop een succes is geweest. In de toekomst zullen we vaker dit soort bijeenkomsten voor belangstellenden organiseren.

Mocht u interesse hebben in deelname aan een volgende workshop, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen via info@jmpartners.nl of via uw contactpersoon binnen JM Corporate Finance. Indien u zelf een workshop organiseert en op zoek bent naar een boeiende spreker over (o.a.) het onderwerp bedrijfsoverdracht/waardering, dan kunnen wij ook eventueel iets voor u betekenen.

Meer nieuws

jm logo groot

5 Kritische succesfactoren voor een geslaagde bedrijfsovername

Over fusies en overnames wordt vaak gezegd dat slechts 40% van het ...

Lees verder
seminarbluelegalokt2023

Seminar het Cruciale Belang van Timing bij bedrijfsoverdracht

Op 12 oktober organiseren we ons jaarlijkse seminar samen met Blue ...

Lees verder
jm logo groot

Issue maart 2016 - Bedrijf verkopen?

Deze maand staat JM Corporate Finance weer met een mooi interview i...

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart van den Brule

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld