Het overnemen van een bestaand klantenbestand kan voor een ondernemer zeer waardevol zijn. Bij de overname of het faillissement van een bedrijf, gaat hierdoor de opgebouwde goodwill niet verloren. Dit kan u een groot voordeel bieden wanneer u van start gaat. Maar met welke wet- en regelgeving moet u rekening houden bij de overname van een klantenbestand? JM Corporate Finance wijst u op de voordelen en geeft vrijblijvend advies bij de overname van een klantenbestand.

Voordelen van de overname van een klantenbestand

Het overnemen van het klantenbestand gaat gepaard met een aantal voordelen:

  • Uw onderneming geniet al bestaande naamsbekendheid.
  • Het bedrijf genereert omzet, voortvloeiend uit de bestaande klanten.
  • U heeft de beschikking over een eerder opgebouwd klantenbestand.

Dit verhoogt de kans van slagen wanneer de bedrijfsovername in gang wordt gezet. Het geeft u een kickstart bij aanvang. Echter, u moet ook rekening houden met de verwerking van de persoonsgegevens van het klantenbestand. JM Corporate Finance geeft u hierin graag advies, zodat u geen belangrijke kwesties kunt vergeten.

Advies bij de aandachtspunten

Het is niet altijd vanzelfsprekend dat het klantenbestand meeverhuist bij een overname of faillissement. Daarom dient u de klanten op een juiste en transparante manier te informeren over de huidige stand van zaken. Wanneer er belangrijke veranderingen worden doorgevoerd, hebben de klanten het recht om hier tijdig van op de hoogte gesteld te worden. De specialisten van JM Corporate Finance kunnen u adviseren hoe u dit het beste kunt doen.

Meer informatie over overname van een klantenbestand

Indien u meer informatie wenst over de overname van een klantenbestand van uw (toekomstige) bedrijf, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via deze website, via info@jmpartners.nl of via telefoonnummer 076-8870001.

Bel mij terug

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie?
Vul uw gegevens in en wij bellen u z.s.m. terug.

Telefoonnummer achterlaten
Stel direct een vraag

Vraag het aan:

Jan van Wijngaarden

Partner

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over onze dienstverlening? Neem contact met ons op of bekijk de lijst met veelgestelde vragen (FAQ).

Bekijk de FAQ