Uitkopen vennoot

Het uitkopen van een vennoot in het bedrijfsleven is in veel gevallen een gevoelige en complexe zaak, maar vaak ook noodzakelijk voor het behoud van een gezonde organisatie. In de praktijk komt het regelmatig voor dat vennoten afspraken niet of niet goed hebben vastgelegd. Wanneer dit leidt tot onenigheid met de compagnon, kan een adviseur helpen. De specialisten van JM Corporate Finance leggen u graag uit waarbij zij kunnen assisteren.

  • JM Corporate Finance: Gewoon helder, met visie.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Het uitkopen van een vennoot

Het beëindigen van een VOF is een arbeidsintensieve en ingewikkelde kwestie. Om te beginnen is het verstandig om de samenwerkingsovereenkomst in te zien. Hierin kunt u nagaan welke afspraken zijn gemaakt over de samenwerking en veelal staat hier ook in vermeld op welke wijze en onder welke voorwaarden een vennoot kan uittreden. Echter, het opzeggen van de vennootschap onder firma is hierdoor niet eenvoudig gedaan. In een duidelijke beëindigingsovereenkomst moeten onder andere vele financiële kwesties vastgesteld worden. Hierbij kunnen de meningsverschillen hoog oplopen.

Begeleiding door een specialist

Om onenigheden te voorkomen of te verminderen is het verstandig om een externe partij uit te nodigen. Zo worden de belangen van beide partijen in acht genomen. JM Corporate Finance helpt u met de juiste kennis en een kritische blik op het proces. Onze adviseurs kunnen vroegtijdig problemen signaleren en u helpen hierin de juiste beslissingen te nemen. U heeft één aanspreekpunt waar u met alle vragen terecht kunt. Op deze manier zorgen we er samen voor dat we tot een ‘win-win’ situatie komen voor u en uw vennoot.

Meer weten over het uitkopen van een vennoot?

Zit u momenteel in een VOF waarvan u de samenwerking wil stopzetten en weet u niet hoe u uw vennoot kunt uitkopen? JM Corporate Finance helpt u graag bij het zetten van de juiste stappen. U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Direct een antwoord op uw vraag? Wij zijn ook telefonisch te bereiken via 076 – 887 00 01.

Vragen? Neem contact op!

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart Koreman

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld