Een management buy-out/buy-in kan succesvol zijn indien tijdig wordt nagedacht over de financieringsmogelijkheden. Ook de "klik" met de onderneming en haar personeel/klanten zijn van groot belang.
Management buy-out/buy-in

Men spreekt van een management buy-out wanneer de koper reeds als werknemer werkzaam is bij het betreffende bedrijf, bijvoorbeeld als commercieel of technisch directeur. Bij een management buy-in wordt de onderneming overgenomen door iemand van “buiten” die meestal zijn sporen in het bedrijfsleven heeft verdiend.

Voordelen Management buy-out/buy-in

Een koper of participant van een onderneming is niet altijd een strategische partij. Veelal werkt hij reeds jarenlang bij de betreffende onderneming als directeur, is de koper werkzaam in dezelfde branche of op hetzelfde functieniveau bij een andere (grotere) onderneming. Een dergelijke laatstgenoemde koper heeft veelal beperktere financiële mogelijkheden om een transactie te financieren, maar is wel degelijk op de hoogte van de branche ontwikkelingen of de organisatorische vereisten met betrekking tot de overname.

Financiering Management buy-out/buy-in

Het aspect van financiering zal derhalve tijdig op de agenda dienen te staan. Daarentegen blijft ook hier sprake van een aandelenoverdracht en dient rekening te worden gehouden met alle juridische en fiscale facetten die dan van belang zijn. JM Corporate Finance weet hier passend mee om te gaan en introduceert een tailor-made werkaanpak voor haar cliënten.

Meer informatie over een Management buy-out/buy-in

Wenst u meer informatie over een Management buy-out/buy-in, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen via het e-mailadres info@jmpartners.nl of via het telefoonnummer 076 – 887 00 01. Wij staan u graag te woord.

Zij vertrouwen op JM Partners
  • Van Hengstum apparatenbouw
  • Pepper
  • Fabius Opleidingen
  • De Visser Aannemingsbedrijf
  • Total Concept