mel poole luat29bdjma unsplash

Management buy-out / buy-in

Een management buy-out/buy-in kan succesvol zijn als er bijtijds wordt nagedacht over de financieringsmogelijkheden. Ook de ‘klik’ met de onderneming en haar personeel/klanten is van groot belang. Een goede voorbereiding loont. Hoe weet je nu of je de juiste stappen zet bij een management buy-out/buy-in?

Is uw bedrijf verkoopklaar?

Ontdek het nu!

Starten met de test

De kernwaarden van JM Corporate Finance

Maatwerk en oplossingsgericht
Kwaliteit als primaire focus
Betrokken team vol passie
Flexibel met oog voor detail

Management buy-out/buy-in

Er is sprake van een management buy-out wanneer de koper reeds als werknemer werkzaam is bij het betreffende bedrijf, bijvoorbeeld als commercieel of technisch directeur. Op de pagina Management buy-out is een MBO-traject nader in detail toegelicht.

Bij een management buy-in wordt de onderneming overgenomen door iemand van ‘buiten’die meestal zijn sporen in het bedrijfsleven heeft verdiend. Wilt u meer informatie over een MBI-traject? Bekijk de pagina Management buy-in.

Voordelen Management buy-out/buy-in

Een koper of participant van een onderneming is niet altijd een strategische partij. Veelal werkt hij reeds jarenlang bij de betreffende onderneming als directeur, is de koper werkzaam in dezelfde branche of op hetzelfde functieniveau bij een andere (grotere) onderneming. Een dergelijke laatstgenoemde koper heeft vaak beperktere financiële mogelijkheden om een transactie te financieren, maar is wel degelijk op de hoogte van de branche ontwikkelingen of de organisatorische vereisten met betrekking tot de overname.

Financiering Management buy-out/buy-in

De financiering zal tijdig op de agenda dienen te staan. Er blijft er sprake van een aandelenoverdracht en er dient rekening te worden gehouden met alle juridische en fiscale facetten die dan van belang zijn. JM Corporate Finance weet hier passend mee om te gaan en introduceert een tailor-made werkaanpak voor haar cliënten.

Meer informatie over een Management buy-out/buy-in

Wenst u meer informatie over een Management buy-out/buy-in, neem gerust contact met ons op via info@jmpartners.nl of via  076 – 887 00 01. Wij staan u graag te woord en dat doen we gewoon helder, met visie.

Wat zeggen onze klanten?

" Bij de verkoop van mijn bedrijf heb ik vooral in het onderhandelingsproces met de koper dankbaar gebruik gemaakt van de ervaring en expertise van JM Partners – en met name van Jan van Wijngaarden. Zijn inzet om tot een uitstekend resultaat te komen was onontbeerlijk. "

Martijn

Begeleiding verkoop

Lees verder

"Ik ben blij dat we voor dit verkooptraject JM Corporate Finance hebben ingeschakeld. JM CF is een prettige partij om mee samen te werken met kennis van zaken. "

Marcel

Begeleiding verkoop

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Jan van Wijngaarden

Partner/Founder

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld