afbeeldingnieuwsberichtjorn

Bedrijfsfinanciering / pre-exit

Als ondernemer kunt u ermee te maken krijgen dat het wat minder gaat met uw bedrijf. De omzet loopt terug en/of de kosten nemen toe, hetgeen leidt tot liquiditeitsproblemen. Zijn er signalen van cashflow problemen, dan is het zeer belangrijk om deze signalen niet te negeren en eens kritisch naar uw bedrijf te (laten) kijken.

De kernwaarden van JM Corporate Finance

Maatwerk en risicogericht
Kwaliteit als primaire focus
Groot netwerk van deskundigen
Constructief en kritisch

Bedrijfsfinanciering

De adviseurs van JM Corporate Finance zijn experts op het gebied van bedrijfsfinanciering. Wij kunnen de financierbaarheid van uw bedrijf beoordelen en helpen u om uw onderneming er weer financieel bovenop te krijgen. In onderstaande tekst geven wij meer informatie over onze diensten bij:

 • liquiditeitsproblemen;
 • groeifinanciering;
 • een financieringsaanvraag;
 • financiële herstructurering;
 • financieringsmogelijkheden;
 • strategische samenwerking;
 • bedrijfsfinanciering en de coronacrisis.

Liquiditeitsproblemen

Om cashflow problemen tijdig op te merken is het van essentieel belang een liquiditeitsprognose op te stellen, zodat u inzicht krijgt in de inkomsten en de uitgaven van uw onderneming. Aan de hand van de financiële prognose kan vastgesteld worden of en wanneer de liquiditeit van uw bedrijf onder druk komt te staan. Bij het opstellen van de liquiditeitsbegroting is het van groot belang rekening te houden met verschillende scenario’s. Als financieel adviesbureau kunnen wij u ondersteunen bij het opstellen van een liquiditeitsbegroting en het oplossen van eventuele cashflow problemen.

Groeifinanciering / Private Equity

Naast financiering ten tijde van economische neergang is het uiteraard ook mogelijk dat u als ondernemer op zoek bent naar financiering voor het laten groeien van uw onderneming financiering voor het laten groeien van uw onderneming. Of dit nu komt door autonome groei of een bedrijfsovername, er ontstaat extra druk op de financiële positie van uw onderneming. Als financieringsspecialist helpen wij u graag bij het regelen van groeifinanciering! Als regisseur van bedrijfsfinancieringen combineren we verschillende kapitaalsoorten tot de best passende oplossing op het gebied van groeifinanciering. U wordt op deze manier volledig ontzorgd waardoor uw bedrijf zich kan blijven ontwikkelen.

Financieringsaanvraag

Indien uit de liquiditeitsbegroting een (tijdelijk) liquiditeitstekort naar voren komt, dan kan het verkrijgen van (additionele) financiering uitkomst bieden. Hierbij kan onder meer gedacht worden aan het aanvragen of (tijdelijk) verhogen van werkkapitaalfinanciering, factoring of lease. Om ervoor te zorgen dat wij met een financieringspartij tot een maatwerk oplossing kunnen komen, kunnen wij,  in samenspraak met onze ervaren financieringspartners, een financieringsaanvraag opstellen waarin uw behoeften zo volledig mogelijk zijn opgenomen en de optimale financieringsmix wordt samengesteld. Ook zijn wij zeer goed op de hoogte van de eisen die een financiële instelling stelt aan de inhoud van een financieringsaanvraag.

Financiële herstructurering

U kunt als ondernemer te maken hebben met liquiditeitsproblemen, maar ook als dit niet het geval is kan financiële herstructurering voordelen voor u bieden. Vaak blijkt dat bedrijven niet optimaal gefinancierd zijn en de verdeling tussen korte- en lange termijn financiering niet op de juiste wijze gestructureerd is. Door middels een herfinanciering de meest optimale financieringsmix voor u samen te stellen die past bij uw bedrijf, kunnen er ook vaak kosten bespaard worden. JM Corporate Finance denkt graag met u mee door een quick-scan analyse van uw financieringsstructuur te maken.

Financieringsmogelijkheden

Er zijn vele financieringsmogelijkheden en de vraag voor ondernemers is dan ook welke financieringsvorm het beste past bij de financieringsbehoefte. Naast bankfinanciering is het aantal financieringspartijen en daarmee het aantal financieringsmogelijkheden in Nederland in de afgelopen 10 jaar sterk toegenomen. Voor de ondernemer is het lastig om de juiste financier in dit complexe financieringslandschap te vinden. Bij alternatieve financieringsvormen kan gedacht worden aan:

 • kredietunies;
 • crowdfunders;
 • factormaatschappijen;
 • landelijke en regionale fondsen;
 • ontwikkelingsmaatschappijen;
 • private investeerders en private equity.

Maar er zijn ook veel overheidsregelingen zoals het BMKB-krediet waar de ondernemer gebruik van kan maken. Samen met onze financieringspartners kunnen wij u in contact brengen met de juiste financiers om de beste financieringsmix voor u samen te stellen tegen de scherpste voorwaarden.

Strategische samenwerking

Naast financiële advisering en herstructurering kunnen ook de mogelijkheden worden geanalyseerd om de duurzaamheid van uw bedrijf tevens in de toekomst te kunnen waarborgen. De huidige neergaande economie kan voor bedrijven juist het ideale moment zijn om een strategische samenwerking te starten. Door nauw samen te werken kunnen bedrijven nieuwe markten verkennen, hun producten- en/of dienstenassortiment vergroten voor bestaande en nieuwe klanten, maar ook kosten besparen.

Ook kan de verkoop van een minderheidsbelang aan een strategische partij of investeerder de oplossing zijn. Uw liquiditeitstekort wordt hierdoor (gedeeltelijk) opgelost. Daarnaast vergroot een kapitaalinjectie van een derde (in welke vorm dan ook) ook uw kansen bij de bank. Hoewel een aantal investeerders op dit moment wellicht voorzichtig zijn, is er nog steeds een groot aantal partijen geïnteresseerd in nieuwe proposities. Zij beschikken tevens over voldoende kapitaal, kennis en een (internationaal) netwerk.

Bedrijfsfinanciering en de coronacrisis

De impact van het Coronavirus op onze maatschappij en de economie kunnen we niet ontkennen. Mogelijk is/wordt uw bedrijf ook getroffen door de uitbraak van het Coronavirus. Uw vaste kosten lopen door, terwijl verkopen mogelijk worden uitgesteld of helemaal worden geannuleerd. Ook kan het Coronavirus impact hebben op uw leveranciers, waardoor u vertraging oploopt in uw planning en orders niet of pas later kan uitleveren. En mogelijk wordt uw eigen productiecapaciteit geraakt door medewerkers die ziek zijn of thuis moeten blijven. Dit zijn allemaal omstandigheden die uiteindelijk impact hebben op uw liquiditeit. Wilt u anticiperen op de uitbraak van het Coronavirus, uw liquiditeitspositie verruimen en tijdig noodzakelijke korte en lange termijn maatregelen nemen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Gefaseerde bedrijfsverkoop via een pre-exit

Wanneer u als ondernemer enerzijds de behoefte heeft om een deel van uw opgebouwde bedrijfswaarde veilig te stellen en anderzijds veel kansen in de markt ziet en daarom graag nog een aantal jaren wil ondernemen en groeien met uw bedrijf, dan kan een gefaseerde bedrijfsverkoop via een zogenaamde pre-exit mogelijk interessant zijn.

Hierbij verkoopt u een deel van uw bedrijf aan een investeerder (ook wel ‘private equity’ genoemd). Samen met deze investeerder stelt u een groeiplan op voor een periode van circa 4 tot 7 jaar. Na het realiseren van de groeidoelstelling verkoopt u – gezamenlijk met de investeerder – het bedrijf (de zogenaamde totale ‘exit’). Doorgaans zijn de gezamenlijke opbrengsten van de twee transacties voor u als ondernemer substantieel hoger dan de opbrengst bij een verkoop ineens.

Financieel adviesbureau

JM Corporate Finance is opgericht in 2009 als financieel adviesbureau en heeft momenteel een vestiging in Breda en Amsterdam. Onze adviseurs zijn de experts op het gebied van bedrijfsfinanciering en strategische samenwerking en willen u graag helpen bij het vinden van de juiste zakelijke financiering voor uw onderneming.

Financieringspartner voor uw bedrijfsfinanciering

Wij werken nauw samen met een regisseur van bedrijfsfinancieringen die aangesloten is bij een landelijke organisatie. Deze partij maakt financiering bereikbaar voor ondernemers. Dat doen zij door verschillende financieringsvormen te stapelen. Zij treden tevens op als co-financier en trekken hiervoor gelden aan via investeerders uit regionale netwerken en vanuit hun eigen bestand van lokale investeerders. Samen met onze financieringspartner denken wij graag met u mee om tot de best passende oplossing te komen.

Wilt u meer informatie over bedrijfsfinanciering?

Onze experts kunnen u uiteraard helpen. Stel gemakkelijk uw vraag via het contactformulier op de website of bel direct één van onze experts.

 

JM Corporate Finance B.V.
Jan van Wijngaarden, partner
jvw@jmpartners.nl
06 - 53 229 496

Bart Koreman, partner
bk@jmpartners.nl
06 - 55 718 515

www.jmpartners.nl
info@jmpartners.nl

Wat zeggen onze klanten?

"De ervaring leert dat een snelle en juiste aanlevering van de informatie het proces versnelt en de doorlooptijd verkort. In de diverse stadiums van het verkooptraject heeft de input van de adviseurs van JM Corporate Finance gezorgd voor een optimaal verkoopresultaat."

Wiek

Verkoop onderneming

Lees verder

"Na diverse kennismakinggesprekken met verschillende kandidaat-kopers hebben de verkopende ondernemers de perfecte ‘fit en klik’ gevonden."

Verkoper

Begeleiding verkoop

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Jan van Wijngaarden

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld