19

nov

Bedrijfsoverdracht: Emotioneel vakwerk

In het verleden is al veel onderzoek gedaan naar bedrijfsopvolging en daaruit blijkt dat het onderwerp bij ondernemers enorm leeft. Bijna de helft van de ondervraagden geeft aan dat ze bedrijfsoverdracht als emotioneel belastend ervaren. Dat is begrijpelijk want een onderneming maakt een belangrijk onderdeel uit van zijn en/of haar leven. Iedere ondernemer wil dat zijn/haar bedrijf in goede handen achterblijft. Een ander element dat bedrijfsoverdracht emotioneel belastend maakt is dat het merendeel van de ondernemers niet weet op welke manier de overdracht van het bedrijf gerealiseerd kan worden. Een grote groep ondernemers (ouder dan 50 jaar) heeft de opbrengst van de verkoop nodig als pensioenvoorziening maar weten niet wat hun bedrijf waard is. Die onzekerheid levert de nodige spanning op.



Uit de diverse onderzoeken blijkt dat veel respondenten aangeven dat het nuttig is om een overnamespecialist in te schakelen maar 33% zegt dat geld een belemmering vormt om juist deze specialisten in te schakelen. Specialisten kosten inderdaad geld, maar hier geldt: de kosten gaan voor de baten. Een goede specialist verdient zich namelijk zelf terug. Door inzicht te geven in de waarde van de onderneming; op zoek te gaan naar geschikte overnamekandidaten én een klankbord voor de ondernemer te zijn.  



Tijdens een onderhandelingsproces moeten de emoties worden beheerst. Een succesvolle bedrijfsoverdracht kost tijd. Door vroegtijdig een overnamespecialist is te schakelen, kan de ondernemer wennen aan het idee en zorgen dat het bedrijf verkoopklaar is. Dat is de beste uitgangpositie voor een optimaal resultaat. Een overnamespecialist biedt u ondersteuning vanaf de zakelijke én emotionele voorbereiding tot aan het realiseren van uw plannen ná uw bedrijfsoverdracht. Kortom: emotioneel vakwerk!



 JM Corporate Finance is de MKB-specialist op het gebied van bedrijfsovername, waardering en financiering; zowel nationaal als internationaal. Voor meer informatie over dit artikel of andere vragen, dan kunt u uiteraard te allen tijde contact met ons opnemen via tel: 076 – 88 70 001 of per e-mail via info@jmpartners.nl.

Meer nieuws

fotoartikelinzichtenwaardecreatiejm cf

Inzicht én waardecreatie, de perfecte combinatie

Een stappenplan van verkoopklaar naar verkoopbaar Ervaring uit d...

Lees verder
jm logo groot

Wij wensen u hele fijne feestdagen!

Wij wensen u allen en uw familie en geliefden hele fijne feestdagen...

Lees verder
elektrischeinstallatie

Overname in de (gespecialiseerde) installatietechniek

JM Corporate Finance heeft een speler in een nichemarkt van de elek...

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart van den Brule

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld