26

mei

Bedrijfsoverdracht; zoek een vertrouwenspersoon!

In de markt zien we dat ondernemers weer meer vertrouwen hebben in de toekomst!

Bedrijfsoverdrachten nemen ook weer toe; immers kopers durven het weer aan en zijn bereid om een realistische prijs te betalen en verkopers kunnen hun onderneming met een "strikje" eromheen weer aanbieden, inclusief stijgende resultaten. Elke ondernemer weet dat aan een dergelijk proces diverse haken en ogen kleven. Vaak blijkt echter dat een onderneming toch plotseling dient te worden verkocht in verband met bijvoorbeeld overlijden, arbeidsongeschiktheid, scheiding en de plotselinge wens tot pensionering of een "ander leven". Dan is er geen tijd meer om een goede voorbereiding in gang te zetten.

In de praktijk blijkt dan ook dat een periode van 3 tot 5 jaar nodig is om structurele zaken te optimaliseren, bijvoorbeeld de juridische of fiscale structuur, het interne management rapportagesysteem, de gebruikte arbeidscontracten of het afstoten van verliesgevende activiteiten etc. Derhalve adviseren wij elke ondernemer vanaf 50 á 55 jaar om eens met een vertrouwenspersoon te spreken over de strategische mogelijkheden van de onderneming inclusief een mogelijke bedrijfsoverdracht. Een ervaren corporate finance adviseur kan u zo in 2 uur tijd (gedetailleerd) aangeven welke acties u ter voorbereiding zou kunnen oppakken.

Wij hebben bijvoorbeeld diverse cliënten die wij tweemaal per jaar spreken teneinde de voortgang van dit ingezette voorbereidingstraject met elkaar door te nemen en eventueel bij te sturen. De "waarde" die op deze wijze binnen een paar jaar wordt opgebouwd, bevestigt hetgeen elke ondernemer eigenlijk zelf wel weet; maak hier dus tijd voor!

JM Corporate Finance heeft recent een boekje uitgebracht getiteld "En Nu" dat u op weg helpt bij het nadenken over bedrijfsoverdracht en dat bij ons kan worden opgevraagd.


Meer nieuws

6.uitbreidingteam

Uitbreiding team JM Corporate Finance

Het team van JM Corporate Finance is sinds kort uitgebreid met een ...

Lees verder
287977465 758379528853164 8943781769053643839 n

Breda Startup & JM Corporate Finance

Breda Startup is een community met ambitieuze ondernemers en ideeën...

Lees verder
10.ondernemingonderdeaandachtbrengenjmpartners

JM Corporate Finance begeleidt Van Dun Advies bij overname Bouwkundig adviesbureau

Recent heeft JM Corporate Finance Van Dun Advies BV mogen begeleide...

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Jan van Wijngaarden

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld