29

apr

Een bijzondere deal: Strategische samenwerking in de online wereld

JM Corporate Finance heeft wederom een transactie begeleid in de online digitale wereld en kan zo inmiddels wel als een expert worden beschouwd in deze branche. Mede dankzij de prettige en constructieve opstelling van beide betrokken partijen kunnen we met trots terugkijken op een unieke M&A-ervaring.

E-tickets

In een huidige samenleving waarin digitalisering centraal staat en waarbij de mobiele telefoon als een van de belangrijkste levensaders wordt gezien zagen Tiqets en Ticketbar hun kans enkele jaren geleden schoon. Door het toenemende aantal toeristen dat op citytrip ging en de enorme drukte bij attracties zagen Tiqets en Ticketbar het verkopen van e-tickets als een gat in de markt. Het zou toch ideaal zijn als klanten hun tickets alvast in het hotel kunnen kopen en op deze manier tijd en geld kunnen besparen?

Digitaal ticketing platform

Dankzij de introductie van een digitaal ticketing platform zijn lange rijen voor attracties en musea verleden tijd. De e-commercebedrijven Tiqets en Ticketbar hebben zich de afgelopen jaren ontwikkeld als sterke spelers in de markt van e-tickets. Beide partijen hebben nu besloten hun krachten te bundelen middels het aangaan van een strategische en commerciële samenwerking. Hierbij wordt het innovatieve, technisch hoogwaardige en klantvriendelijke platform van Tiqets gecombineerd met het sterke partnernetwerk van Ticketbar. De samenwerking tussen Tiqets en Ticketbar zorgt ervoor dat het rijk uitgeruste productaanbod van Tiqets wordt verbonden met de verkooppartners van Ticketbar. Hierdoor kunnen Ticketbars partners meer producten verkopen via de techniek van Tiqets en de musea en attracties die bij Tiqets zijn aangesloten kunnen een nóg groter marktbereik bewerkstelligen.  

Lars en Fabian

De oprichters van Ticketbar, Lars Roelofse en Fabian Zuidinga, over de strategische samenwerking: “Wij zijn enthousiast om samen met onze partners te kijken hoe we hun verkopen kunnen verhogen door de samenwerking met Tiqets en meer consumenten naar de beste culturele attracties wereldwijd kunnen brengen.”

 

Begeleiding JM Corporate Finance

JM Corporate Finance heeft Ticketbar begeleid bij het aangaan van het samenwerkingstraject met Tiqets. Een interessant traject met een aantal saillante overwegingspunten voor beide partijen. Denk hierbij aan de technische integratie van de platforms en producten van beide partijen, de vormgeving van een nieuw gezamenlijk businessmodel, de bepaling van de rolverdeling van alle stakeholders en de verdere commerciële opvolging. Vergeet daarbij ook niet de anticipatie op de huidige wereldwijde COVID-19 ontwikkelingen die hun stempel hebben gedrukt op de reisbranche.

Jan van Wijngaarden, partner JM Corporate Finance: “Wij zijn trots dat het samenwerkingsverband tot stand is gekomen en dat wij dit traject voor Ticketbar hebben mogen begeleiden. Een unieke ervaring in de online wereld en de daarbij behorende technische complexiteiten en mogelijkheden. Termen als: affiliates, API-integratie, Google Adwords, cookie-period, retargeting, SEO, Cost per Click (CPC), etc. zijn voor ons geen raadsels meer.”

Online track-record JM Corporate Finance

Door het begeleiden van Ticketbar bij het aangaan van de strategische samenwerking met Tiqets heeft JM Corporate Finance opnieuw een transactie in de digitale wereld toegevoegd aan haar track-record. Dit varieert ondertussen van e-commerce bedrijven tot mediabureaus, van digital advertising tot systeem automatisering en van softwareontwikkeling tot online dating. Een breed portfolio aan bedrijven actief in de wereld van communicatie, e-business en digitalisering.

Heeft u vragen over een strategische samenwerking, fusie of bedrijfsovername in de digitale wereld of andere sector? Neemt u dan eens vrijblijvend contact op en onze adviseurs staan u graag te woord. 

 

JM Corporate Finance B.V.

 

Jan van Wijngaarden, Partner

jvw@jmpartners.nl

06 – 53 229 496

 

Bart Koreman, Partner

bk@jmpartners.nl

06 – 55 718 515

 

www.jmpartners.nl

info@jmpartners.nl

Meer nieuws

elektrischeinstallatie

Overname in de (gespecialiseerde) installatietechniek

JM Corporate Finance heeft een speler in een nichemarkt van de elek...

Lees verder
jm logo groot

Gouden tips voor bedrijfsoverdracht: tip 24

Bij JM Corporate Finance begeleiden wij met grote regelmaat be...

Lees verder
jm logo groot

Zorg goed voor elkaar

Ten tijde van de coronacrisis is het van groot belang om goed te zo...

Lees verder

Vragen of hulp nodig?

We helpen u graag verder.

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact op of stuur ons een e-mail.

Bart van den Brule

Partner

+31 (0)76 88 70 001 info@jmpartners.nl Op werkdagen tussen 08.30 - 17.00

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld