Heeft u voor 2016 weer goede voornemens? Denk ook eens aan de waarde van uw onderneming!

Namens JM Corporate Finance wensen wij u nog de beste wensen voor 2016! Dat u zowel privé als zakelijk een gezond, gelukkig en waardevol jaar tegemoet mag gaan.

Wat is waarde eigenlijk? Heeft u al eens nagedacht over de waarde van uw eigen onderneming? Hieronder een aantal handvatten die u hierbij kunnen helpen.

  1. Waarde

Net als bij woningen is het bepalen van de waarde van een onderneming subjectief. Iedereen kijkt op een bepaalde manier naar de onderneming, zowel kwantitatief als kwalitatief. Het is goed om te weten en te onderkennen wat de zogenaamde value drivers zijn, oftewel wat zijn de aspecten die de waarde van uw onderneming bepalen. Wordt de waarde bepaald door een intellectueel bezit, een bijzondere klantenportefeuille of juist een uniek product of dienst? Of wellicht een combinatie van meerdere factoren?

  1. Voorbereiding

Zodra u deze value drivers heeft bepaald, kunt u uw bedrijf al voorbereiden op een (toekomstige) bedrijfsoverdracht. Immers, men wil eerder betalen voor reeds bestaande (en goedlopende) eigenschappen dan voor potentiële of nog te ontwikkelen kenmerken van een onderneming. Ons advies: verbeter uw value drivers!

  1. Waarde vs prijs

De waarde van uw onderneming is vrijwel nooit gelijk aan de uiteindelijk overnameprijs. Dit wordt veroorzaakt door risicoperceptie, strategische belangen en verwachtingen maar zeker ook door de onderhandelingen. Kortom: zorg ervoor dat u met 1-0 voorstaat en optimaliseer uw value drivers!

Neem voor een vrijblijvend gesprek over de waarde van uw onderneming contact op met één van onze adviseurs! Zij kunnen u uitvoerig bijpraten over de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

 

JM Corporate Finance te Breda is de MKB-specialist op het gebied van bedrijfsovername, waardering en financiering; zowel nationaal als internationaal. Voor meer informatie over dit artikel of andere vragen, dan kunt u uiteraard te allen tijde contact met ons opnemen via tel: 076 – 88 70 001 of per e-mail via info@jmpartners.nl.

Terug naar overzicht

Op deze pagina vindt u alle door JM Partners geplaatste nieuwsberichten, artikelen en publicaties. Blijf hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Stel direct een vraag

Vraag het aan:

Jan van Wijngaarden

Partner

Nieuws? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!